تعیین بازدهی فیله و برچسبگذاری تغذیهای فرآوردههای ماهی بیگهد (Hypophthalmichthys nobilis)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برآورد ترکیب اولیه و میزان بازدهی فیله از نیازهای اولیه در فرآوری ماهی میباشد. هدف این پژوهش تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیلهماهی بیگهد (Hypophthalmichthys nobilis) بهمنظور برچسبگذاری تغذیهای و برآورد اقتصادی فرآوردههای بهدست آمده از آن با استفاده از معادلههای رگرسیونی میباشد. به اینمنظور 55 عدد ماهی بیگهد در محدوده اندازههای بازاری تهیه و میزان بازدهی محصول فیله، محتوای رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی آنها در وزن تر و خشک مورد سنجش قرار گرفت. سپس رابطههای بین این فاکتورها با طول کل ماهی مورد بررسی قرار گرفته و نوع رابطه و معادله آنها تعیین گردید. طبق نتایج بهدست آمده، رابطه بین لگاریتم محتوای رطوبت و خاکستر با لگاریتم طول و وزن کل ماهی بهصورت رگرسیونی خطی معکوس بوده (05/0>P) در حالیکه رابطه بین میزان چربی، پروتئین، انرژی و بازدهی فیله با طول کل ماهی بهصورت رگرسیونی خطی مثبت بود (05/0>P). بهطورکلی این معادلهها بهصورت Y=bX±a میباشد. با توجه بهوجود این رابطهها و تعیین معادلههای آنها، میتوان با استفاده از شاخص طول کل ماهیان را توسط دستگاه دستهبندی و سپس از طریق معادلههای بهدست آمده برای بازدهی فیله و ترکیب تقریبی، برآورد اقتصادی و تعیین میزان رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی هر دسته بهمنظور برچسبگذاری تغذیهای آن اقدام نمود.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2009-09-231388-07-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
شاپا
2423-35442423-3803




