نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی: Recent submissions

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 310

  • تهیه و فرمولاسیون میکروکپسول های حاوی عصاره رزماری با روش های خشک کن انجمادی و پاششی و ارزیابی خصوصیات آن ها 

    حسینی, رضا؛ کرمی, مصطفی؛ امامی فر, آریو؛ گوهری اردبیلی, اشرف (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: امروزه به دلیل مضراتی همچون افزایش احتمال خطرات قلبی،سرطان زایی و بروز مشکلات معده که افزودنی‏نهای های خوراکی مصنوعی برای بدن دارند، توجه به ترکیبات ضد میکروبی با منشاء گیاهی و حیوانی که باعث کنترل میکروبی، ...

  • بررسی اثر پارامترهای عملیاتی در خشک کن پاششی بر ویژگی های جریان پذیری شیرخشک شتر کامل کم فنیل آلانین به روش سطح پاسخ 

    کمالی, ساناز؛ کاشانی نژاد, مهدی؛ جعفری, سید مهدی؛ قربانی, محمد (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدفشیرشتر دارای خواص تغذیه‌ای و درمانی متعددی است. از جمله به دلیل عدم وجود بتالاکتوگلوبولین در شیرشتر، مصرف آن سبب بروز واکنش‌های حساسیتی به ویژه در کودکان نمی‌شود. فنیل‌کتونوریا بیماری متابولیک ارثی اسـت که ...

  • بررسی ویژگی‌های امولسیون چند لایه حاوی روغن هسته انگور ریز پوشانی شده 

    سپیدنامه, مرضیه؛ فضل آرا, علی؛ پورمهدی بروجنی, مهدی؛ حسینی, سید محمد هاشم (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: روغن هسته انگور منبع فراوانی از اسید‌های چرب امگا 9 وامگا 6 است، اما مشکلات مربوط به تولید غذای غنی شده با این اسید‌های چرب (اسید‌های چرب ضروری غالب در روغن هسته انگور) با اکسیداسیون خود به خودی اسید‌های چرب ...

  • اثر زمان تیماردهی با امواج مایکروویو بر سرعت خشک شدن عدس جوانه‌زده در خشک‌کن‌های مختلف 

    صالحی, فخرالدین؛ گوهرپور, کیمیا؛ رضوی کامران, هلیا (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: استفاده از پیش‌تیمارهای مختلف جهت کاهش زمان خشک‌کردن و بهبود خواص تغذیه‌ای، امروزه جایگاه ویژه‌ای در صنعت خشک‌کردن مواد غذایی دارد. مایکروویو به‌عنوان یک منبع گرمایش سریع و مؤثر با اثرات حرارتی و غیرحرارتی ...

  • بررسی تأثیر عصاره مرزه و ترخون بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ماندگاری و حسی سس مایونز 

    امیری, سید سهیل؛ رضایی, راحیل؛ رجب پور, مرجان؛ کاراژیان, رضا؛ یوسفی, جواد (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: سس مایونز نوعی امولسیون روغن درآب است که در سراسر دنیا مصارف متعددی دارد. از آنجا که در روند تولید سس مایونز، هیچ‌گونه فرایند حرارتی اعمال نمی‌ شود، لذا استفاده از نگهدارنده‌ها در فرمولاسیون جهت جلوگیری از ...

  • بررسی عوامل اثرگذار بر روی کیفیت و اصالت سنجی عسل های تغذیه ای و طبیعی: اثر نوع منطقه، نوع تغذیه و زمان برداشت 

    رهبری, مهشید؛ بلقیسی, سبا؛ مرادی, فهیمه؛ جانی قربان, محترم؛ حسن زاده, حامد (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: با توجه به تقلبات روزافزون در تولید عسل و اختلاف قیمتی بسیار زیاد بین عسل طبیعی و عسل های تغذیه ای و عدم وجود استاندارد ملی برای آن، مطالعه و بررسی آزمایشگاهی به منظور تعیین ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی محصول با ...

  • بهبود عمر نگهداری گوشت گوسفندی با استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ قدومه شهری و اسانس آویشن کرمانی 

    برزگر, حسن؛ حجتی, محمد؛ علیزاده بهبهانی, بهروز (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-06-22)
    سابقه و هدف: : کیفیت، خواص تغذیه ای و خواص فیزیکوشیمیایی مطلوب باعث شده که گوشت گوسفند بسیار پرطرفدار باشد. خصوصیاتی نظیر آبدار بودن، بو و طعم گوشت گوسفند با کیفیت آن ارتباط مستقیم دارد. گوشت و فرآورده های گوشتی در طی ...

  • اثر فشار و مراحل هموژنیزاسیون بر زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک و پذیرش کلی ماست پروبیوتیک کم چرب 

    مسعود, رامونا؛ فدائی نوغانی, وجیهه؛ خسروی دارانی, کیانوش خسروی دارانی (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2014-05-22)
    امروزه مصرف فرآورده‌های پروبیوتیک به ویژه ماست به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد و سلامتی بخش از محبوبیت زیادی برخورداراست. در این پژوهش، اثر فشار و مراحل هموژنیزاسیون بر زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک و پذیرش کلی ماست ...

  • بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای طی فرایند تولید ماست های تغلیظ شده سنتی تولوق و توربا 

    حصاری, جواد؛ علیرضالو, کاظم؛ آزادمرد دمیرچی, صدیف؛ فرج نیا, صفر (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2015-03-21)
    از روش‌های سنتی رایج برای تولید ماست تغلیظ شده استفاده از کیسه‌های تولوق و توربا است. در این تحقیق میزان افت ترکیبات مغذی در طول فرایند تولید ماست‌های تولوق و توربا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در ماست‌های ...

  • تولید امولسیون پیکرینگ پایدار با استفاده از ذرات هیبریدی متشکل از پلیمرهای زیستی 

    توسلی, صدیقه؛ مقصودلو, یحیی؛ جعفری, سید مهدی؛ شهیری طبرستانی, هدی (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    سابقه و هدف: امروزه از پیکرینگ امولسیون‌ها، به عنوان پایدارترین شکل امولسیون، به طور گسترده در محصولات مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده می‌شود. به‌کارگیری پلیمرهای زیستی نظیر پروتئین‌ها و پلی‌ساکاریدها به عنوان عوامل ...

  • نقش پست بیوتیک ها در ارتقاء ایمنی غذایی 

    عباسی, امین؛ دهقان سانج, کیمیا؛ محمدی, علیرضا؛ مرادی, سمانه؛ دهقان نیری, بنت الحسنی؛ بزاز, سارار؛ حسینی, هدایت (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    مواد غذایی ایمن می تواند توسط بسیاری از مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مورد تهدید و آلودگی قرار بگیرد. به طور معمول عوامل بیولوژیکی از جمله باکتری های دخیل در ایجاد فساد مواد غذایی و بیماری های مشترک انسان و حیوانات ...

  • ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی ژلاتین حاوی اسانس پونه 

    میری, پریا؛ حسینی, محمدیار؛ سیفی, طیب (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    سابقه و هدف: به منظور کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، افزودنی‌ها و نگهدارنده‌های شیمیایی می‌توان در ترکیب بسته‌بندی‌ها از مواد ضدمیکروبی طبیعی استفاده نمود. در پژوهش‌های مربوط به ساخت و ارزیابی فیلم‌های خوراکی در سال‌های ...

  • ارزیابی کیفی برخی از ماهیان خوراکی عرضه شده به بازار ماهی فروشان چابهار 

    ساجدی نیا, یاسر؛ بیتا, سراج؛ شریفیان, سلیم (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    سابقه و هدف: پس از صید ماهی تغییرات مختلفی در بدن ماهی ایجاد می‌شود که در اثر این تغییرات کیفیت ماهی به تدریج کاهش پیدا می‌کند که این کاهش کیفیت در ماهی به دلیل رشد و هجوم باکتری‌ها، فرایند خودهضمی، اکسیداسیون چربی‌ها، ...

  • امکان‌سنجی استفاده از ژل سدیم آلژینات جهت افزایش عمر نگهداری تاپ اشترودل 

    نوش کام, مجید؛ رحمانیان, علیرضا؛ خوشبخت, سید علی؛ حسین پور, سارا؛ ولایتی, عذرا (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    سابقه و هدف: بیاتی محصولات پخت از مهم‌ترین عوامل ایجاد ضایعات این محصولات در نظر گرفته می‌شود. بیاتی حاکی از تغییر در مزه، طعم، ظاهر و بافت محصولات پخت و در نهایت کاهش پذیرش این محصولات توسط مصرف‌کننده است. اشترودل یکی از ...

  • بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دسر لبنی نوشیدنی فراسودمند طالبی حاوی مورینگا اولیفر و اسپیرولینا پلاتنسیس 

    بیگ محمدی, زهرا؛ سلطانی, مصطفی؛ احمدیان, حنانه (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)
    سابقه و هدف: رشد توجه مصرف‌کنندگان به نقش تغذیه در سلامتی و تندرستی اولین محرک برای تولید غذاهای فراسودمند است. در سال‌های اخیر، تمایل به تولید و مصرف غذاهای فراسودمند رو به افزایش است. شیر و فرآورده‌های لبنی بخش مهمی از ...

  • اثر کنسانتره پروتئین باقلا و صمغ زانتان بر ویژگی‌های خمیرابه و کیک برنج 

    اعلمی, مهران؛ شفیعی, شیوا؛ شهیری طبرستانی, هدی؛ امیری, سید سهیل (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)
    چکیدهسابقه و هدف: امروزه جایگزینی گلوتن یکی از مسائل چالش برانگیز در حوزه غلات است. ازآنجاییکه محصولات بدون گلوتن ویژگی‌های بافتی و حسی مطلوبی ندارند؛ استفاده از ترکیباتی مثل پروتئین‌ها و هیدروکلوئیدها می‌تواند به بهبود ...

  • کاربرد هیدروژل آلژینات برای ریزپوشانی ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی عصاره گیاه شوید کوهی 

    رضائی سراجی, مریم؛ قربانی, محمد؛ صادقی ماهونک, علیرضا؛ شهیری طبرستانی, هدی؛ قاسم نژاد, عظیم (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)
    گیاه شوید (Grammosciadium Platycarpum Boiss) متعلق به خانواده Apiaceae منبع غنی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی است که دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس ...

  • توسعه سیستم استنتاج تطبیقی فازی- عصبی در پیش‌بینی سینتیک انتقال جرم طی آب‌زدایی اسمزی- فراصوت سیب 

    صالحی, فخرالدین؛ چراغی, رعنا (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)
    سابقه و هدف: آب‌زدایی اسمزی فرآیند خیساندن محصولات در محلول آبی حاوی نمک یا قند است که معمولاً برای میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده می‌شود. روش آب‌زدایی اسمز- فراصوت می‌تواند کیفیت محصولات آب‌زدایی‌شده را با افزایش سرعت انتقال ...

  • تجزیه‌وتحلیل حالت و اثر شکست (FMEA) برای شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک در فرآیند تولید مالت 

    رضایی, رضا؛ شهیدی, سید احمد؛ عبداله زاده, سهراب؛ قربانی حسن سرایی, آزاده؛ نقی زاده رئیسی, شهرام (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)
    سابقه و هدف: فشارهای جهانی باعث می‌شوند که صنایع غذایی، ریسک سیستم‌های سلامت را در نظر بگیرند. یکی از مهم‌ترین صنایع غذایی، صنایع نوشیدنی است که در نظر گرفتن ریسک‌های این بخش می‌تواند تضمین‌کننده سلامت مصرف کنندگان محصولات ...

  • تأثیر به‌کارگیری آنزیم‌های لیپاز حیوانی بر توسعه لیپولیز پنیر سفید آب‌نمکی ایرانی طی نگهداری سرد 

    جوینده, حسین؛ حجتی, محمد (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)
    سابقه و هدف: رسیدن پنیر، یک فرایند پیچیده مرتبط با شکسته شدن ترکیبات پنیر از طریق واکنش‌های پروتئولیز، لیپولیز و سایر واکنش‌های آنزیمی است که سبب تغییرات خاص در ویژگی‌های طعم پنیر می‌گردد. لیپولیز، یکی از مهمترین واکنش‌های ...