مرور نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی بر اساس تاریخ انتشار

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 310

  • بهینه‌سازی پارامترهای فرآیند تولید کنسانتره کشمش دو رقم گرد و کشیده منطقه خراسان 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    از دیرباز کشمش در کشور ما جزء اقلام صادراتی محسوب می‌شود به‌طوری‌که فقط 20-15 درصد کشمش مصرف می‌شود و مابقی به قیمت پائین صادر می‌گردد. همچنین تا بیست سال پیش ایران جزو مهم‌ترین کشورهای عرضه‌کننده کشمش به کشورهای اروپایی ...

  • شبیه‌سازی، محاسبه و امکان کاهش مصرف انرژی در فرآیند خشک کردن پاششی 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    خشک‌‌کن پاششی یکی از مهم‌ترین خشک‌کن‌هایی است که در صنعت مورد استفاده قرار می‌‌گیرد و به‌دلیل تبخیر آب در زمان کوتاه، از واحدهای پرمصرف انرژی در صنعت به‌شمار می‌آیند. در کشورهای صنعتی مقدار قابل توجهی از انرژی صنعتی در بخش ...

  • بررسی اثر فرایند غنی‌سازی با کلسیم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    بررسی‌های محققان اختلاف قابل توجهی بین میزان جذب کلسیم روزانه پیشنهادی و مصرف واقعی افراد را نشان می‌دهد. غنی‌سازی غذا با کلسیم روش موثری جهت افزایش مصرف روزانه کلسیم است. در این مطالعه اثر سه نوع نمک کلسیم با مقادیر مختلف ...

  • بررسی امکان تولید و پایداری نوشیدنی چای سرد از خاک چای سیاه 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    در عمل‌آوری چای سیاه در ایران حدود 10 درصد ضایعات چای، موسوم به خاک چای حاصل می‌شود، که با غربال‌‌ کردن چای سیاه در آخرین مرحله تولید به‌دست ‌می‌آید. در این پژوهش با توجه به بازار تقاضا برای نوشیدنی‌های جدید، امکان تولید ...

  • تأثیر پایدار کننده‌ها و مقدار چربی بر ویژگی‌های همزنی و فیزیکی خامه قنادی 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    کاهش مقدار چربی خامه قنادی در حالی‌که ویژگی‌های همزنی و فیزیکی مناسب آن حفظ شود، همواره از سوی تولیدکنندگان مطلوب بوده است. اغلب برای بهبود ویژگی‌های همزنی و فیزیکی خامه قنادی از پایدارکننده استفاده می‌شود. در این پژوهش ...

  • بررسی اثر پیش‌تیمار حرارتی و نوع پرس بر میزان پایداری اکسیداتیو روغن کلزای استخراج شده طی دوره نگهداری 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    در این پژوهش میزان پایداری روغن خام کلزا استخراج شده توسط دو روش پرس سرد (بدون پیش‌تیمار حرارتی) با محدوده دمای استخراج 60-45 درجه سانتی‌گراد و پرس گرم (با پیش‌تیمار حرارتی 100 درجه سانتی‌گراد) با دمای استخراج 100-85 درجه ...

  • مدل‌سازی سینتیک انتقال جرم طی فرآیند آبگیری اسمزی کیوی توسط شبکه‌های عصبی مصنوعی 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-05-22)
    در این پژوهش از مدل‌های شبکه عصبی مصنوعی به‌منظور پیشگویی سینتیک انتقال جرم کیوی طی فرآیند آبگیری اسمزی استفاده گردید. آبگیری اسمزی در محلول‌های ساکارز با غلظت 30، 40، 50 و 60 درصد و در دماهای 20، 40 و 60 درجه سانتی‌گراد ...

  • بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی، ضدباکتریایی و ریزساختاری فیلم‌های خوراکی تولیدشده از کیتوزان محتوی اسانس‌های آویشن و دارچین 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    افزودن مستقیم ترکیبات ضدمیکروبی به بسته‌بندی مواد غذایی، یکی از انواع بسته‌بندی‌های فعال می‌باشد. در این پژوهش، فیلم‌های خوراکی کیتوزان محتوی اسانس‌های آویشن و دارچین، در سه سطح غلظتی 5/0 درصد، 1 درصد و 5/1 درصد تولیدشده ...

  • رفتار رئولوژیکی جریان مخلوط صمغ دانه ریحان با صمغ‌های گوار و لوبیای لوکاست 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    خصوصیات رئولوژیکی رفتار جریان محلول صمغ دانه ریحان به‌عنوان یکی از منابع جدید هیدروکلوئید غذایی در ترکیب با صمغ‌های گوار و لوبیای لوکاست توسط یک رئومتر کنترل تنش در دامنه سرعت برشی 1000-01/0 بر ثانیه و دمای 20 درجه سانتی‌گراد ...

  • بررسی اثر میزان رطوبت بر ویژگی‌های فیزیکی میوه سنجد 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    در این مطالعه برخی از ویژگی‌های فیزیکی میوه سنجد به‌عنوان تابعی از محتوای رطوبتی محصول، در دامنه 48/30-75/5 درصد (بر پایه خشک) مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگی‌های فیزیکی مورد بررسی در این مطالعه شامل ابعاد محوری میوه، وزن ...

  • اثر عصاره برگ گیاه گزنه (Urtica dioica) در جلوگیری از اکسیداسیون روغن سویا 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    به‌منظور بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره گزنه در روغن سویا، از روش غرقابی برای استخراج عصاره از گیاه گزنه استفاده شد. همچنین تأثیر سه حلال؛ آب، متانول 80 درصد و کلروفرم بر میزان استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی، به ...

  • تأثیر فرآیند سرخ کردن بر خصوصیات تغذیه‌ای فیله ماهی قره‌برون (Acipenser persicus) 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    قره‌برون (Acipenser persicus) یک گونه با ارزش اقتصادی در دریای خزر می‌باشد. در این پژوهش اثر فرآیند سرخ کردن به‌عنوان متداول‌ترین روش حرارتی بر ویژگی‌های تغذیه‌ای فیله ماهی قره‌برون مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌های ...

  • تأثیر تکنولوژی هاردل بر کیفیت و ماندگاری نان بربری 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    بربری یکی از انواع متداول نان‌های مسطح در ایران می‌باشد که مانند دیگر نان‌های مسطح ماندگاری پایینی دارد. تکنولوژی هاردل به‌عنوان یک روش جدید برای تولید غذاهای ایمن، پایدار،‌ مغذی، خوش‌طعم و اقتصادی توسعه‌یافته است و در ...

  • استفاده از نرم‌افزار Excel در طراحی و بهینه‌سازی خشک‌کن تسمه‌ای 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    در این پروژه، ابتدا یک قاعده کلی برای طراحی فرآیند خشک کردن مطرح شد و سپس برای اجرای طراحی از محیط Excel استفاده شده است. یکی از خشک‌کن‌های متداول در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، خشک‌کن تسمه‏ای است که در پژوهش حاضر، برای ...

  • مدل‌سازی خشک شدن لایه نازک زردآلو 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    در این پژوهش، رفتار خشک شدن برگه دو رقم زردآلو در خشک‌کن لایه نازک آزمایشگاهی براساس مدل‌های ریاضی خشک شدن مورد استفاده در منابع مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش‌ها در چهار سطح دمایی 40، 50، 60 و 70 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 ...

  • تأثیر تیمارهای مختلف شفاف‌سازی با روش کلاسیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی آب انار 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-08-23)
    هدف این پژوهش بررسی تأثیر تیمارهای مختلف با مواد کمک صافی بر کیفیت آب انار بود. انار مورد استفاده در این پژوهش از واریته ملس بود. تیمارهای مختلف در شرایط شفاف‌سازی سرد مورد مطالعه شامل: آنزیم پکتولیتیک، آنزیم پکتولیتیک- ...

  • تعیین بازدهی فیله و برچسب‌گذاری تغذیه‌ای فرآورده‌های ماهی بیگ‌هد (Hypophthalmichthys nobilis) 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-09-23)
    برآورد ترکیب اولیه و میزان بازدهی فیله از نیازهای اولیه در فرآوری ماهی می‌باشد. هدف این پژوهش تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیله‌ماهی بیگ‌هد (Hypophthalmichthys nobilis) به‌منظور برچسب‌گذاری تغذیه‌ای و ...

  • استفاده از آنزیم پکتیناز و تیمار اتانولی در افزایش خلوص و راندمان لیکوپن استخراج شده از پوست گوجه فرنگی 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-09-23)
    لیکوپن رنگ دانه طبیعی و غالب در گوجه فرنگی است که امروزه سعی در افزایش دست یابی به آن از گوجه فرنگی و فرآورده های آن می باشد. در این پژوهش جهت استخراج لیکوپن ابتدا از پیش تیمار آنزیمی پکتیناز در غلظت های 25 ،30، 35 و 40 ...

  • بررسی امکان استفاده از تریتیکاله به‌عنوان افزودنی کمکی در عصاره‌گیری از مالت جو 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-09-23)
    تریتیکاله با نام علمی (X Triticosecale wittmack) یک گونه گیاهی جدید از ترکیب ژنوم‌های گندم و چاودار می‌باشد که دارای فعالیت آمیلولیتیک و پروتئولیتیک بالایی است و به‌عنوان غله کمکی در عصاره‌گیری از مالت ...

  • ارزیابی اثر سردخانه‌گذاری بر تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی قالب‌های کره بسته‌بندی شده 

    پدیدآور نامشخص (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2009-09-23)
    سردخانه‌گذاری موجب تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی کره می‌گردد. در این پژوهش، اثرات دو دمای نگهداری 9- و 18- درجه سانتی‌گراد بر تغییرات رطوبت، چربی، اسیدیته و پراکسید و همچنین میکروارگانیسم‌های کلی‌فرم و سرماگرا موجود در ...