• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح بالای مکمل روی در خوراک بر غلظت لپتین سرم خون گاوهای انتظار زایمان و سطح ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم و سلامت گوساله‌ها

    (ندگان)پدیدآور
    الهیاری, سیناچاجی, مرتضیمموئی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    430.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: افزایش فراهمی روی در خون باعث بهبود تولید و تقویت سیستم ایمنی می‌شود. با توجه به ارتباط بین روی، لپتین و سیستم ایمنی، این آزمایش با هدف بررسی تاثیر مکمل روی بالاتر از سطح توصیه شده توسط ان آر سی بر غلظت سرمی روی و لپتین در گاوهای انتظار زایمان و در پی آن میزان ایمیونوگلوبولین جی آغوز و انتقال آن‌ها به گوساله انجام شد. مواد و روش‌ها: این آزمایش از 25 روز قبل از تاریخ زایش تخمینی تا 30 روز بعد از زایش انجام شد. تعداد 36 راس گاو شیری هلشتاین با میانگین شکم 1/3 و 9/2 به ترتیب برای تیمار شاهد دارای 75 و تیمار حاوی روی بالا با 150 میلی‌گرم در کیلوگرم مکمل روی گروه بندی شدند. خوراک دهی به گاوها یک بار در روز راس ساعت نه صبح انجام شد و غیر از مقدار روی تفاوتی بین جیره‌ دو گروه تیماری وجود نداشت. برای اندازه گیری غلظت روی و لپتین سرم، نمونه‌های خون از گاوهای والد در روزهای 25- و 5- نسبت به روز زایش از ورید دم گرفته شد.در دو ساعت بعد از زایمان، هر گوساله دو بار به صورت آزاد از آغوز مادر خود تغذیه شده و نمونه‌ای از آن برای اندازه‌گیری ایمیونوگلوبولین جی آغوز استفاده شد. در 24 ساعت بعد از تولد گوساله، برای سنجش ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم گوساله از ورید گردنی خون‌گیری شد. نمره سلامت (بینی، چشم و گوش، مدفوع، سرفه بعلاوه‌ی دمای رکتوم) به صورت جداگانه برای هر گوساله تا 30 روز پس از تولد ثبت شد. یافته‌ها: استفاده از 150 میلی‌گرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنی‌دار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیره‌ی گاوهای دوره‌ی انتقال، می‌تواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوساله‌ها کمک کند. یافته‌ها: استفاده از 150 میلی‌گرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنی‌دار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیره‌ی گاوهای دوره‌ی انتقال، می‌تواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوساله‌ها کمک کند.
    کلید واژگان
    روی
    لپتین
    ایمیونوگلوبولین جی
    تغذیه دام

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

    شاپا
    23454253
    23454261
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejrr.2018.14887.1631
    http://ejrr.gau.ac.ir/article_4214.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383706

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب