• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و تجزیه پذیری علوفه اسپرس آبی و دیم عمل‌آوری شده با اوره در گوسفند

    (ندگان)پدیدآور
    یار احمدی, بهروزچاجی, مرتضیبوجارپور, محمدمیرزاده, خلیلرضایی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    982.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: اسپرس یک گیاه علوفه‌ای چند ساله متعلق به خانواده بقولات بوده و کاشت آن بیشتر به‌صورت آبی و دیم به‌منظور تولید علوفه می‌باشد. عمل‌آوری با آب یا اوره یکی از روش‌های مناسب برای کاهش غلظت تانن‌ها می‌باشد. این آزمایش با هدف تعیین ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولی و تانن، قابلیت هضم و تجزیه پذیری دو رقم علوفه اسپرس دیم و آبی عمل‌آوری شده با آب یا اوره و بدون عمل‌آوری در گوسفند انجام شد. مواد و روش‌ها: تیمارها شامل 6 تیمار علوفه اسپرس آبی و دیم عمل‌آوری شده (با آب یا اوره) و عمل‌آوری نشده بودند. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنولی، تانن کل و تانن متراکم و تجزیه‌پذیری با طرح کاملا تصادفی، آزمایش تعیین قابلیت هضم با شش رأس گوسفند نر نژاد لری در قالب طرح مربع لاتین چرخشی6 ×6 و داده‌های مربوط به نیتروژن آمونیاکی و pH به روش اندازه‌گیری تکرار شده در زمان تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: بین تیمارهای مختلف بیشترین درصد پروتئین خام (25/14 درصد) مربوط به عمل‌آوری با اوره بود. بیشترین غلظت کل ترکیبات فنولی، تانن کل و تانن متراکم به ترتیب با 58/5، 36/5 و 35/3 درصد مربوط به اسپرس دیم بدون عمل‌آوری بود و با تیمارهای دیگر تفاوت معنی‌دار داشت (05/0P
    کلید واژگان
    اسپرس
    تانن
    تجزیه‌پذیری
    عمل‌آوری با آب یا اوره
    قابلیت هضم

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه دام
    دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی را مین خوزستان
    عضو هیات علمی/ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
    عضو دانشگاه
    عضو هیات علمی پپوهشی/ موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

    شاپا
    23454253
    23454261
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejrr.2016.3227
    http://ejrr.gau.ac.ir/article_3227.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383636

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب