نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجانجان, احمدfa_IR
dc.contributor.authorعلی عربی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorزمانی, پویاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:32:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:32:18Z
dc.date.available1399-07-09T10:32:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:32:18Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-01-10en_US
dc.date.submitted1394-10-20fa_IR
dc.identifier.citationجانجان, احمد, علی عربی, حسن, زمانی, پویا. (1395). اثرجایگزینی سیلاژ کدوی آجیلی با سیلاژ ذرت بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 4(1), 77-94. doi: 10.22069/ejrr.2016.3084fa_IR
dc.identifier.issn23454253
dc.identifier.issn23454261
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/ejrr.2016.3084
dc.identifier.urihttp://ejrr.gau.ac.ir/article_3084.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383629
dc.description.abstractچکیده :<br /> سابقه وهدف: با توجه به کمبود مواد خوراکی در تغذیه دام، استفاده از بقایای محصولات کشاورزی در تغذیه دام امر ضروری میباشد لذا آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف سیلاژ کدو آجیلی با سیلاژ ذرت بر عملکرد گاوهای شیری هلشتاین طراحی و انجام شد. <br /> مواد و روشها: بدین منظور 12 راس گاو شیری هلشتاین با میانگین وزن20±650 کیلوگرم با تعداد روزهای شیردهی 10±70 روز و متوسط تولید شیر 3 ± 31 کیلوگرم در روز در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 3 تیمار و4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه اجرا شده و تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره شاهد حاوی سطح صفر درصد سیلوی کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت؛ 2) جیره حاوی سطح 30 درصد سیلاژ کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت؛ 3) جیره حاوی سطح 60 درصد سیلاژ کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت بودند. سیلاژ کدوی آجیلی با ترکیب 80 درصد پسماند کدوی آجیلی و 20 درصد از مخلوطی شامل85 درصد سبوس، 5 درصد ملاس و 2 درصد اوره تهیه گردید. نمونه گیری از شیر، مدفوع و ثبت مقدار خوراک مصرفی هر دام در هفت روز انتهایی هر دوره انجام شد. قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از روش مارکر خارجی اکسید کروم تعیین گردید.<br /> یافته ها: جایگزین کردن سیلاژ ذرت با سیلاژ کدوی آجیلی در سطح 30 و 60 درصد تاثیر معنی داری بر میانگین تولید شیر، میانگین تولید شیر تحصیح شده بر اساس 4 درصد چربی، مقدار چربی، پروتئین، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر، درصد پروتئین و لاکتوز شیر، تعداد سلول های بدنی، راندمان تولید شیر، راندمان تولید شیر تحصیح شده بر اساس 4 درصد چربی و ماده خشک مصرفی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0 P).<br /> نتیجه گیری: بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که پسماند کدوی آجیلی میتواند پس از فرآوری) مانند سیلو کردن همراه با کاه، ملاس و...) بدون اثرات منفی در تغذیه گاوهای شیری مورد استفاده قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent671
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگانfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/ejrr.2016.3084
dc.subjectکلمات کلیدی: سیلاژ ذرتfa_IR
dc.subjectکدو آجیلیfa_IR
dc.subjectگاو شیریfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectمدیریت و پرورش دامfa_IR
dc.titleاثرجایگزینی سیلاژ کدوی آجیلی با سیلاژ ذرت بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارمند مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان همدانfa_IR
dc.contributor.departmentرییس دانشکده کشاورزی/ دانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage77
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد