• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی جایگزینی ضایعات ماکارونی با دانه جو در جیره بره های پرواری بلوچی و آزمون تولید گاز

    (ندگان)پدیدآور
    افقهی زاده, عباساعظمی, محمدهادیناصریان, عباسعلیفتحی نسری, محمدحسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    784.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ارزیابی جایگزینی ضایعات ماکارونی با دانه جو در جیره بره های پرواری بلوچی و آزمون تولید گازچکیدهسابقه و هدف: ضایعات ماکارونی از نظر اقتصادی نسبت به دانه جو 40 تا 50 درصد ارزان تر است. از طرفی ضایعات ماکارونی و دانه جو ترکیب شیمیایی تقریبا مشابهی دارند. بنابراین هدف آزمایش حاضر جایگزینی دانه جو با ضایعات ماکارونی در جیره بره های پرواری بود.مواد و روش ها: به منظور بررسی اثر جایگزینی ضایعات ماکارونی با دانه جو در کنسانتره های پرواری دو آزمایش طراحی شد. در آزمایش اول فراسنجه های مربوط به تولید گاز دانه ی جو، ضایعات ماکارونی و کنسانتره های پرواری مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم اثر جایگزینی ضایعات ماکارونی با دانه جو به میزان 0، 50 و 100 درصد (به ترتیب گروه شاهد، کم ضایعات و پر ضایعات) بر مصرف خوراک، روند رشد، قابلیت هضم خوراک و فراسنجه های خونی 18 بره نر بلوچی ( k 1 ± 28/5) در سن 6-5 ماهگی مورد ارزیابی قرار گرفت. مطالعه در قالب طرح فاکتوریل به صورت کاملا تصادفی و طی یک دوره 90 روزه انجام شد.یافته ها: میانگین گاز تولید شده از بخش قابل تخمیر (b) به طور معنی داری در ضایعات ماکارونی نسبت به دانه جو بیشتر بود (05/0>P). همچنین بیشترین میانگین گاز تولیدی از بخش قابل تخمیر مربوط به تیماری بود که تمامی جو با پسماند ماکارونی جایگزین شده بود (43/183 میلی لیتر) و کمترین آن در تیمار شاهد (46/165 میلی لیتر) مشاهده شد. مصرف ماده خشک، وزن نهایی بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل بین تیمارهای آزمایش تفاوت معنی داری نداشت. غلظت گلوکز و کلسترول خون بین گروه های تغذیه شده با جیره شاهد، جیره کم ضایعات و جیره پر ضایعات به لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت. قابلیت هضم مواد مغذی بین تیمارهای مختلف آزمایش یکسان بود، اما هزینه افزایش وزن بدن به میزان 44/9 و 89/18 % به ترتیب برای جیره های کم ضایعات و پر ضایعات به نسبت گروه شاهد کاسته شد.P). همچنین بیشترین میانگین گاز تولیدی از بخش قابل تخمیر مربوط به تیماری بود که تمامی جو با پسماند ماکارونی جایگزین شده بود (43/183 میلی لیتر) و کمترین آن در تیمار شاهد (46/165 میلی لیتر) مشاهده شد. مصرف ماده خشک، وزن نهایی بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل بین تیمارهای آزمایش تفاوت معنی داری نداشت. غلظت گلوکز و کلسترول خون بین گروه های تغذیه شده با جیره شاهد، جیره کم ضایعات و جیره پر ضایعات به لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت. قابلیت هضم مواد مغذی بین تیمارهای مختلف آزمایش یکسان بود، اما هزینه افزایش وزن بدن به میزان 44/9 و 89/18 % به ترتیب برای جیره های کم ضایعات و پر ضایعات به نسبت گروه شاهد کاسته شد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان گاز تولیدی ضایعات ماکارونی در شرایط برون تنی بیش از دانه جو می باشد علاوه بر این جایگزینی ضایعات ماکارونی با دانه جو اثر منفی بر عملکرد بره های پروار بلوچی نداشت و موجب کاهش قابل توجه هزینه های خوراک و در نتیجه هزینه های افزایش وزن روزانه شد پس به طور موثری می توان از ضایعات ماکارونی در تغذیه بره های پروار استفاده کرد.کلید واژه ها: ضایعات ماکارونی، دانه جو، بره های پرواری، تولید گاز
    کلید واژگان
    ضایعات ماکارونی
    دانه جو
    بره های پرواری
    تولید گاز
    تغذیه دام

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
    دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
    عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

    شاپا
    23454253
    23454261
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejrr.2016.3080
    http://ejrr.gau.ac.ir/article_3080.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383625

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب