• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کاربرد باکتری‌های محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز آرباسکولار بر توزیع شکل‌های شیمیایی روی در یک خاک آهکی با سطوح مختلف شوری

    (ندگان)پدیدآور
    بوستانی, حمید رضاچرم, مصطفیمعزی, عبدالامیرکریمیان, نجفعلیعنایتی ضمیر, نعیمهزارعی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    531.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در خاک‌های آهکی و شور قابلیت زیست فراهمی روی پایین است، لذا مطالعه شکل‌های شیمیایی و تخمین پتانسیل زیست فراهمی روی در چنین خاک‌هایی ضروری است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تلقیح باکتری‌های محرک رشد و قارچ میکوریزا بر شکل‌های شیمیایی روی با استفاده از عصاره‌گیری دنباله‌ای در خاک آهکی پس از برداشت ذرت با سطوح مختلف شوری بود. آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. فاکتور اول شامل سه سطح شوری (0 ، 15 و 30 میلی‌اکی‌والان نمک در کیلوگرم خاک) و فاکتور دوم چهار سطح تلقیح میکروبی (قارچ گلوموس اینترادیسس، باکتری سودوموناس، تلقیح همزمان باکتری- قارچ و بدون تلقیح) بود. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری غلظت شکل‌های محلول+ تبادلی، کربناتی و اکسید منگنز افزایش و شکل باقی مانده و آلی روی کاهش پیدا کرد. با کاربرد تیمار‌های میکروبی غلظت شکل‌های محلول+ تبادلی، کربناتی و اکسید منگنز افزایش و غلظت شکل باقی مانده کاهش نشان داد. بیشترین افزایش غلظت شکل‌های محلول+ تبادلی (101 درصد)، کربناتی (3/59 درصد) و اکسید منگنز (100 درصد) در تیمار کاربرد توام قارچ و باکتری مشاهده شد. همبستگی مثبت و معنی‌داری بین شکل‌های محلول+ تبادلی، کربناتی و اکسید منگنز روی در خاک با روی قابل استفاده در خاک وجود داشت که نشان دهنده نقش موثر این سه شکل شیمیایی در تامین روی مورد نیاز گیاه می‌باشد. نتایج نشان داد که تیمارهای شوری و میکروبی سبب توزیع مجدد روی از شکل‌های کمتر قابل استفاده به شکل‌های با قابلیت استفاده بیشتر در خاک شدند.
    کلید واژگان
    باکتری سودوموناس
    روی
    شوری
    عصاره‌گیری دنباله‌ای
    قارچ گلوموس اینترادیسس

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-04-20
    1395-02-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شیراز
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شیراز

    شاپا
    2322-1267
    2322-1275
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejsms.2016.3001
    http://ejsms.gau.ac.ir/article_3001.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383317

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب