تاثیر پسماند کمپوست قارچ بر خصوصیات رشدی و جذب عناصر پرمصرف در کاهو رقم"سیاهو"(Lactuca sativa L.)
(ندگان)پدیدآور
گلی کلانپا, اسماعیلامانی, ناصراسماعیل پور, بهروزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه به منظور نیل به تولید پایدار، استفاده از اصلاح کنندههای آلی نظیر کمپوست قارچ بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش گلخانهای، تاثیر مصرف پسماند کمپوست قارچ خوراکی بر خصوصیات رشد رویشی و غلظت عناصر غذایی پرمصرف (N, P, K, Ca) در کاهو رقم"سیاهو" در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار مطالعه شد. تیمارهای آزمایشی شامل نسبتهای حجمی صفر ، 10، 20، 30، 40 و 50 درصد از پسماند کمپوست قارچ به صورت شسته شده و شسته نشده در یک خاک لوم شنی بود. س از طی دوره رشد، برداشت انجام و خصوصیات رشدی نظیر ارتفاع بوته، تعداد و سطح برگ، کلروفیل برگ، هدایت روزنهای، وزن تر و خشک بوته و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در برگ اندازهگیری شد. مقایسات اورتوگونال نشان داد که کمپوست قارچ شسته شده نسبت به شسته نشده تاثیر معنیدار بر خصوصیات رشدی داشت (p
کلید واژگان
پسماند کمپوست قارچخصوصیات رشدی
عناصر پرمصرف
کاهو
کشاورزی ارگانیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق اردبیلی
شاپا
2322-12672322-1275




