نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:25:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:25:07Z
dc.date.available1399-07-09T10:25:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:25:07Z
dc.date.issued2019-12-22en_US
dc.date.issued1398-10-01fa_IR
dc.date.submitted2018-06-11en_US
dc.date.submitted1397-03-21fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, مهدی. (1398). تاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (.<i>Triticum aestivum</i> L). تنش‌های محیطی در علوم زراعی, 12(4), 1303-1312. doi: 10.22077/escs.2019.1679.1377fa_IR
dc.identifier.issn2228-7604
dc.identifier.issn2383-3084
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2019.1679.1377
dc.identifier.urihttp://escs.birjand.ac.ir/article_1135.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381254
dc.description.abstractبه منظور مطالعه تاثیر کیفیت آب آبیاری و مصرف خاکی سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (رقم بم) آزمایشی در ایستگاه تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات شوری اجرا شد. این تحقیق دارای سه سطح کیفیت آب آبیاری (شوری 1.88 دسی‌زیمنس بر متر و نسبت جذب سدیم 5.76، شوری 7.22 دسی‌زیمنس بر متر و نسبت جذب سدیم 11.82، و شوری 14.16 دسی زیمنس برمتر و نسبت جذب سدیم 24.73) به عنوان فاکتور اصلی و چهار سطح کود سولفات آهن شامل صفر، 20، 40 و 80 کیلوگرم در هکتار به عنوان فاکتور فرعی بود. آزمایش در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی به صورت اسپلیت پلات با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری از 1.88 به 7.22 دسی زیمنس بر متر، عملکرد دانه و کاه گندم کاهش معنی داری نداشت. علت این مشاهده افزایش وزن هزار دانه و شاخص برداشت با افزایش شوری از 1.88 به7.22 دسی زیمنس بر متر بود. با افزایش شوری آب آبیاری به 14.16 دسی زیمنس بر متر عملکرد دانه و کاه حدود 50 درصد کاهش یافت. این کاهش به دلیل تاثیر منفی افزایش شوری بر طول سنبله، تعداد سنبلک بارور، تعداد دانه در سنبله و تعداد کل سنبلک‌ها و افزایش تعداد سنبلک عقیم با افزایش شدت تنش شوری بود. بررسی اثرات متقابل شوری و کود سولفات آهن نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه در شوری‌های آب ابیاری 1.88، 7.22 و 14.16 دسی‌زیمنس بر متر به ترتیب از مصرف 40، 20 و صفر کیلوگرم در هکتار کود سولفات آهن حاصل شد. بنابراین، به نظر می‌رسد با کاهش کیفیت آب آبیاری (افزایش شوری و نسبت جذب سدیم) مقدار آهن مورد نیاز گندم جهت حصول بیشترین عملکرد کاهش می‌یابد.fa_IR
dc.format.extent267
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتنش‌های محیطی در علوم زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofEnvironmental Stresses in Crop Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2019.1679.1377
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectنیاز کودیfa_IR
dc.subjectیزدfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (.<i>Triticum aestivum</i> L)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.fa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1303
dc.citation.epage1312
nlai.contributor.orcid0000-0002-0074-9009


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد