• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه تاثیر تنش سرما بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک دانهال کدو حلوایی (<i>Cucurbita moschata</i> L.) تحت محلول‌پاشی ترکیبات مقاومت به سرما

    (ندگان)پدیدآور
    تاج بخش, مهدیخلیلی, پرشنگمالکی خضرلو, سمیرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    290.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی اثر ترکیبات مقاومت به سرما بر میزان رنگ‌دانه‌های کلروفیل، هدایت الکتریکی، وزن خشک و طول گیاهچه در گیاه کدو (Cucurbita moschata L.) تحت تنش سرما، آزمایشی در سال 1396 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل محلول‌پاشی 0.25، 0.5 میلی‌مولار اسیدسالیسیلیک، آرمان 3(با غلظت 1:20 لیتر در لیتر) و آب مقطر (به‌عنوان شاهد)، فاکتور دوم تنش دمایی (سرما) شامل دماهای 1-، 1، 3، 5 و 7 درجه سانتی‌گراد بود. صفات موردبررسی شامل کلروفیل، شاخص کلروفیل، میزان نشت یونی، وزن خشک گیاهچه (وزن خشک ریشه و اندام هوایی)، طول گیاهچه (ریشه‌ و بخش هوایی) بود. نتایج نشان داد، در تیمار دما و در دمای 1- درجه سانتی‌گراد میزان کلروفیل b، شاخص کلروفیل، وزن گیاهچه، طول گیاهچه نسبت به شاهد (7 درجه سانتی‌گراد) به ترتیب %48، 47%، 45% و 25% کاهش یافت. اثر متقابل تنش سرما و محلول‌پاشی در کلروفیل a، نشت یونی و وزن خشک ریشه معنی‌دار بود. با اعمال تنش دمایی میزان نشت الکترولیت افزایش و محتوی کلروفیل کاهش یافت، اما اعمال ترکیبات مقاومت به سرما از طریق حفظ محتوی کلروفیل و غشا سلولی، شدت واکنش‌های تخریبی را کاهش داد.
    کلید واژگان
    طول گیاهچه
    کلروفیل
    وزن خشک گیاهچه
    نشت یونی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    استاد گروه زراعت، دانشگاه ارومیه، گروه زراعت، ارومیه
    دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه ارومیه، گروه زراعت، ارومیه
    دکتری زراعت، دانشگاه ارومیه، گروه زراعت، ارومیه

    شاپا
    2228-7604
    2383-3084
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/escs.2018.1046.1208
    http://escs.birjand.ac.ir/article_880.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381223

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب