نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorملک, محسنfa_IR
dc.contributor.authorحمیدی, ساعدfa_IR
dc.contributor.authorقادری فر, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorگرزین, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorپهلوانی, محمد هادیfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده مقدم, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:24:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:24:57Z
dc.date.available1399-07-09T10:24:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:24:57Z
dc.date.issued2020-09-22en_US
dc.date.issued1399-07-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-17en_US
dc.date.submitted1397-10-27fa_IR
dc.identifier.citationملک, محسن, حمیدی, ساعد, قادری فر, فرشید, گرزین, مرتضی, پهلوانی, محمد هادی, اسماعیل زاده مقدم, محسن. (1399). کمی سازی اثرات دما بر جوانه زنی و القای کمون ثانویه در ارقام مختلف جو. تنش‌های محیطی در علوم زراعی, 13(3), 995-1007. doi: 10.22077/escs.2020.2218.1561fa_IR
dc.identifier.issn2228-7604
dc.identifier.issn2383-3084
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2020.2218.1561
dc.identifier.urihttp://escs.birjand.ac.ir/article_1389.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381201
dc.description.abstractدما یکی از مهم‏ترین عوامل کنترل‌کننده جوانه ‏زنی بذر در گیاهان مختلف محسوب می‏شود. همچنین، دما نقش مهمی در القا و یا رفع کمون بذرها ایفا می‏کند. این موضوع می‏تواند در مدیریت زراعی نظیر تعیین زمان کاشت، پیش‏تیمار بذرها در زمان کاشت و یا شرایط انبارداری بسیار مهم باشد. ازاین‌رو، این مطالعه به‌منظور بررسی اثرات دما بر درصد و سرعت جوانه‌زنی و همچنین، القای کمون در بذرهای 15 رقم جو صورت گرفت. نتایج نشان داد بین ارقام ازلحاظ درصد جوانه‌زنی در دماهای مختلف اختلاف قابل‌توجهی وجود داشت و بیشترین اختلاف نیز در دماهای بالا (به‏ ویژه در دمای 35 درجه سانتی‌گراد) مشاهده شد. دماهای کاردینال جوانه ‏زنی نیز در ارقام مختلف جو متمایز از یکدیگر بود. بیشترین اختلاف مربوط به دمای پایه و دمای مطلوب جوانه‌زنی بود و ازلحاظ دمای سقف اختلاف معنی‏ داری بین ارقام موردبررسی مشاهده نشد. در این مطالعه، علت عدم جوانه‌زنی بذرهای جو در دمای بالا نیز بررسی شد و نتایج حاکی از این بود که عدم جوانه‌زنی در دمای بالا بخشی مربوط به القای کمون و بخشی مربوط به مرگ بذرها پس از قرارگیری در دمای بالا می‏باشد. با افزایش مدت‌زمان قرارگیری بذرها در دمای بالا قابلیت جوانه‌زنی و مرگ بذرها به ترتیب به‌صورت نمایی کاهش و افزایش یافت. از طرفی، القای کمون در بذرها از یک توزیع نرمال تبعیت کرد، به‌طوری‌که با افزایش زمان قرارگیری بذرها در دمای بالا ظرفیت القای کمون ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. در این مطالعه مشخص شد که دو رقم ارم و ارس در مقایسه با سایر ارقام از ظرفیت القای کمون بالاتر و دو رقم صحرا و جنوب از ظرفیت القای کمون پایین‏تری برخوردار بودند.fa_IR
dc.format.extent780
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتنش‌های محیطی در علوم زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofEnvironmental Stresses in Crop Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2020.2218.1561
dc.subjectبازدارندگی دماییfa_IR
dc.subjectحساسیت دماییfa_IR
dc.subjectدماهای کاردینال جوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectسرعت جوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectکمون ناشی از دمای بالاfa_IR
dc.titleکمی سازی اثرات دما بر جوانه زنی و القای کمون ثانویه در ارقام مختلف جوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرجfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage995
dc.citation.epage1007


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد