• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت پیش‌بینی مقاومت به سرمای نشاهای گوجه‌فرنگی پس از پیش تیمار تنش خشکی

    (ندگان)پدیدآور
    قنبری, فردینصالحی, فخرالدینسیاری, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    794.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    دمای پایین منجر به آسیب‌های فیزیولوژیکی به سلول گیاهان حساس به سرمازدگی و از بین رفتن محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری می‌شود. در این مطالعه مدل‌سازی شبکه عصبی مصنوعی به‌منظور پیش‌بینی اثر تنش سرما بر نشاء گوجه‌فرنگی بعد از اعمال پیش‌تیمار خشکی با 0، 10 و 20 درصد پلی‌اتیلن گلیکول استفاده گردید. امکان افزایش تحمل تنش سرمایی در نشاهای گوجه‌فرنگی با کاربرد پلی‌اتیلن گلیکول بررسی و پس از اعمال تنش سرما به مدت 6 ساعت در روز به مدت6 روز متوالی و در دمای 3 درجه سلسیوس، داده‌ها جمع‌آوری گردید. به‌منظور پیش‌بینی اثر تنش سرما بر خصوصیات نشاء گوجه‌فرنگی از شبکه عصبی پرسپترون چندلایه پیش‌خور با 2 ورودی (اثر تنش خشکی و اثر تنش سرمایی) و 8 خروجی (کلروفیل a، کلروفیل b، فنل کل، محتوای آب نسبی، فلورسانس کمینه، فلورسانس بیشینه، نشت یونی ریشه و پرولین) استفاده شد. نتایج نشان‌ داد شبکه‌ای با تعداد 7 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال‌سازیتانژانت هیپربولیکو روش بهینه‌سازی لیونبرگ مارکوت و درصد داده‌های مورداستفاده برای تربیت/ آزمون/ ارزیابی برابر 40/20/40 می‌توان اثر تنش خشکی بر میزان مقاومت به سرمای نشاهای گوجه‌فرنگی را با میانگین ضریب همبستگی برابر 0.92 تخمین زد. بر اساسنتایج آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه، شدت تنش خشکی اعمال‌شده با پلی‌اتیلن گلیکول مؤثرترین عامل در تخمین تحمل به سرما و خصوصیات فیزیولوژیکی گوجه‌فرنگی می‌باشد.
    کلید واژگان
    پرولین
    فلورسانس بیشینه
    فنل کل
    کلروفیل

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد
    استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

    شاپا
    2228-7604
    2383-3084
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.75.1018
    http://escs.birjand.ac.ir/article_635.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381145

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب