• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر زمان محلول پاشی اسیدهیومیک برخصوصیات کمی و کیفی لوبیاچشم بلبلی (.<i>Vigna unguiculata</i> L) تحت رژیم‌های مختلف آبیاری

    (ندگان)پدیدآور
    دیلمی, سارامجدم, مانی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    234.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور ارزیابی اثر زمان محلول ­پاشی با اسید هیومیک و رژیم­ های آبیاری بر صفات کمی و کیفی لوبیا چشم بلبلی، آزمایشی در سال زراعی 1395 در شهرستان حمیدیه به صورت کرت­های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجراء گردید. تیمارهای آزمایش شامل رژیم­های آبیاری در سه سطح (60، 90 و 120) میلی­متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A در کرت­های اصلی و زمان­های مختلف محلول­ پاشی اسیدهیومیک در سه سطح (عدم محلول­ پاشی، محلول ­پاشی در مرحله رویشی و محلول ­پاشی در مرحله گلدهی) در کرت­های فرعی بودند. نتایج نشان که رژیم­های آبیاری تأثیر معنی­ داری بر صفات عملکرد دانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و عملکرد پروتئین داشتند. همچنین کاربرد زمان­ های محلول­ پاشی اسید هیومیک به طور معنی­ داری عملکرد دانه و عملکرد پروتئین را تحت تأثیر قرار داد. بیشترین عملکرد دانه با میانگین 200.7 گرم در مترمربع از تیمار محلول ­پاشی در زمان رویشی و کمترین با میانگین 155.5 گرم در مترمربع از تیمار عدم محلول­ پاشی بدست آمد. برهمکنش رژیم­های آبیاری و زمان­های محلول­ پاشی اسید هیومیک تأثیر معنی­ داری بر عملکرد دانه داشت. بیشترین عملکرد دانه به تیمار 60  میلی­متر تبخیر از تشت تبخیر و تیمار محلول­ پاشی اسید هیومیک در مرحله رویشی به میزان 213.1 گرم در مترمربع اختصاص یافت. در نهایت می­توان چنین گفت که استفاده از اسید هیومیک علاوه بر افزایش در عملکرد کمی و کیفی لوبیا چشم بلبلی می­تواند نقش به سزایی را در جهت نیل به اهداف کشاورزی پایدار ایفا کند.
    کلید واژگان
    عملکرد پروتئین
    عملکرد دانه
    تعداد دانه در غلاف

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    استادیار، گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7604
    2383-3084
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/escs.2018.1056.1209
    http://escs.birjand.ac.ir/article_904.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/380858

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب