دوره 10, شماره 2
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
مقایسه کارایی گندم، شبدر و کلزا در پالایش خاک از فلز سنگین کادمیوم
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه فلزات سنگین که ازجمله مهمترین عوامل آلودهکنندهی محیط های طبیعی و سیستمهای زراعی هستند و تقریباً در تمامی نواحی صنعتی یافت میشوند. اثر سمی مقادیر بالای فلزات سنگین در گیاهان نیز دیده میشود. یکی از ویژگیهای ...
-
اسامی داوران جلد 10، شماره 2، تابستان 1396
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)دکتر سید محمدرضا احتشامی دانشگاه گیلان دکتر سیدوحید اسلامی دانشگاه بیرجند دکتر محمد نبی ایلکایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج دکتر حسین بشارتی موسسه تحقیقات خاک و آب دکتر سید علیرضا بهشتی مرکز ...
-
اثر تنش شوری بر خصوصیات رویشی و عملکرد کمی و کیفی ارقام مختلف کلزا
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه در مناطق خشک و نیمهخشک دنیا فشار فزایندهای برای استفاده از آب های شور با کیفیت پایین جهت آبیاری وجود دارد. در نتیجه شناسایی ارقام و گیاهان مقاوم به شوری ضروری میباشد. مواد و روش ها به منظور بررسی اثر چهار سطح ...
-
تأثیر قارچ اندوفیت Piriformospora indica جهت کاهش اثرات مضر تنش شوری در گیاه ذرت (Zea mays L.)
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه وهدف تنش شوری از شایعترین تنشهای محیطیمحدود کننده رشد و عملکرد گیاهان است که تولید موفقیت آمیز محصولات زراعی را بهخصوص در اقلیمهای خشک و نیمه خشک کره زمین به مخاطره انداخته است. لذا، افزایش توان گیاهان زراعی ...
-
ارزیابی شاخص های تحمل به خشکی در سه گونه کلزا (Brassica spp.) تحت شرایط محدودیت آبیاری
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه و هدف تنش خشکی به عنوان مهمترین تنش غیرزیستی، نقش کلیدی بر عملکرد دانه کلزا در مناطق خشک و نیمه خشک ایران دارد. همچنین تغییرات اقلیمی بر میزان تولید کلزا بویژه در ایران که بارندگی های متغییری در فصل بهار دارد، اثر ...
-
تغییرات دمای سایه انداز و برخی صفات فیزیولوژیک شاهدانه (Cannabis sativa) تحت تنش کم آبی و سطوح زئولیت
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه شاهدانه از گیاهان زراعی قدیمی است که در صنایع روغنکشی و نساجی به کار گرفته میشود. این گیاه خواص دارویی متعددی دارد. تنش خشکی مهمترین تنش محیطی در دنیا بوده و یک سوم زمین های قابل کشت دچار کمبود رطوبت هستند. یکی ...
-
تأثیر دور آبیاری و کود نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی، عملکرد و اجزای عملکرد ارزن (Panicum miliaceum L.)
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه ایران با میانگین سالانه 240 میلیمتر بارندگی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان طبقه بندی شده است. تبخیر و تعرق بالا و محدودیت منابع آبی مهمترین عوامل محیطی موثر در کاهش عملکرد گیاهان در ایران هستند. همچنین کمبود نیتروژن ...
-
اثرات بهکارگیری پرتودهی بذر ذرت SC740 با امواج فراصوت در تقلیل اثرات تنش خشکی
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه و هدف استفاده از امواج فراصوت به عنوان یک تکنولوژی نوین شناخته میشود. از آن برای اهداف متعددی از جمله صنعت، کشاورزی (به عنوان مثال، اصلاح نباتات، فرآوری کشمش) و تکنولوژی غذایی استفاده میگردد. شواهد آزمایشی حاکی از ...
-
ارزیابی ژنوتیپ های گندم نان برای تحمل به خشکی با استفاده از روش ترکیبی مناسب
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه برای انتخاب ارقام مقاوم یا حساس به خشکی به کار بردن یک شاخص بهتنهایی مطلوب نیست بلکه بهتر است مقاومت ژنوتیپها با استفاده از چند شاخص ارزیابی گردد تا احتمال پیدا نمودن ژنوتیپهای ایدهآل افزایش یابد. به همین دلیل ...
-
بررسی اثر سطوح مختلف کمآبیاری بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد ماش (Vigna radiate L.)
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه و هدف کمبود آب یکی از مهمترین تنشهای غیرزیستی است که اثرات زیانباری بر رشد و عملکرد گیاهان زراعی از جمله ماش به جای میگذارد. قسمتی از این اثر مربوط به افزایش بیش از حد تولید گونههای فعال اکسیژن (ROS) شامل OH·، ...
-
ارزیابی شاخصهای رقابتی گندم (Triticum astivum L.) و چاودار (Secale cereale) در شرایط تنش خشکی با استفاده از مدل عکس عملکرد
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه علف هرز گیاهی ناخواسته و مضر است که مزاحم و یا مانع عملیات زراعی بوده و باعث افزایش هزینه های داشت و کاهش عملکرد محصولات زراعی میشود (Diyanat et al, 2007).علفهای هرز اغلب برای منابع محدود از جمله آب خاک با گیاه ...
-
تأثیر اسید هیومیک، تراکم و آبیاری تکمیلی بر صفات کمی و کیفی نخود (Cicer arietinum L.) محلی نیشابور
(دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand, 2017-06-22)مقدمه حبوبات از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه انسان و دام هستند. دانه حبوبات با دارا بودن 32-18 درصد پروتئین در رژیم غذایی مردم بهویژه در تغذیه افراد کمدرآمد، اهمیت بسیار دارند (Majnoun Hosseini, 2008). ...



