• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 16, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 16, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر اسانس‌ و عصاره‌های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1

    (ندگان)پدیدآور
    گران, اکبرصالح‌نیا, بنت الهدیعلیزاده, حمیدرضامیرزایی, عظیمفرزانه, محسن
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفادهاز اسانس وعصاره­هایگیاهان داروییبه دلیلداشتنخواصدارویی،ضدقارچی،ضد باکتریاییوآنتی­اکسیدانی در صنایع دارویی، غذایی و خوراک دامروبهپیشرفتاست.  به منظور ارزیابی اثر دو گیاه دارویی گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد میسلیومی و کاهش آفلاتوکسین قارچ Aspergillus flavus این پژوهش اجرا شد.  تأثیر اسانس با غلظت­های 5/62، 125، 250، 500 و 1000 میلی­گرم در لیتر و عصاره­های آبی، اتانولی و اتانولی70 درصد (با غلظت 500، 1000،2000، 4000 و  6000 میلی­گرم در لیتر ­ (بر کاهش رشد قارچ A. flavusو آفلاتوکسین بهروش اختلاط با محیط کشت مایع بررسی شد.  میزان آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا ارزیابی شد.  به کارگیری اسانس نعنا و گزنه در غلظت 1000میلی­گرم در لیتر به ترتیب 40/79 و30/53 درصد کاهش در وزن خشک قارچ و 25/88 و 3/57  درصد کاهش در میزان آفلاتوکسین تولیدی را به دنبال داشت.  عصاره­های گیاه نعنا فلفلی در  کاهش رشد میسلیومی قارچ و آفلاتوکسینکارآمدتر از عصاره­های گزنه بودند و بیشترین کاهش وزن خشک قارچ (25/95 درصد) و آفلاتوکسین تولیدی (58/89 درصد) در غلظت 6000 میلی­گرم در لیتر عصارة اتانولی نعنا فلفلی دیده شد.  از سوی دیگر مشخص شد که اسانس و عصاره­های اتانولی و اتانولی 70 درصد  هر دو گیاه، قادر به تجزیة قابل توجه آفلاتوکسین B1 محیط نیستند در حالی­که عصاره­های آبی گزنه و نعنا فلفلی در غلظت 4000 میلی­گرم در لیتر به ترتیب 15/87 و  1/56 درصد آفلاتوکسین B1 را کاهش دادند.  بنابرایناسانس و عصاره­های نعنا فلفلی در مقایسه با اسانس و عصاره­های گزنه در کاهش رشد میسلیومی قارچ و آفلاتوکسین تولیدی کارآمدتر هستند.  در این تحقیق عصارة آبی گزنه فعالیت تجزیه­کنندگی قوی آفلاتوکسین B1 را نشان داد که می­تواند کاندیدایی امیدبخش برای کاهش آفلاتوکسین معرفی شود.
    کلید واژگان
    آسپرژیلوس فلاووس
    آفلاتوکسین
    گزنه
    نعنا فلفلی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-11-22
    1394-09-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی
    استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه تربیت مدرس
    استادیار گروه کشاورزی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی

    شاپا
    2645-45131
    2645-4521
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jaer.2015.103001
    https://fooder.areeo.ac.ir/article_103001.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375739

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب