بررسی خواص کاربردی فیلم مرکب خوراکی بر پایه ترکیب پروتئین آب پنیر- پولولان
(ندگان)پدیدآور
حسننیا کلایی, محبوبهخدائیان, فرامرزپوراحمد, رضوانشهابی قهفرخی, ایمان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروتئینها و پلی ساکاریدها منابع خوبی در تهیه فیلمها با پوششهای خوراکی هستند. در این پژوهش، از ترکیب پروتئین آبپنیر و پولولان به نسبتهای مختلف (70:30، 50:50 و 30:70) استفاده شد و فیلمها از طریق روش قالبریزی تهیه شدند. خواص مکانیکی (مقاومت کششی و درصد ازدیاد طول) و خواص فیزیکی (میزان رطوبت، انحلالپذیری، نفوذپذیری نسبت به بخارآب، ضخامت و تغییرات رنگ) فیلمها بررسی شد. نتایج بررسیها نشان میدهد که در نسبت 50:50 پروتئین آبپنیر – پولولان، میزان نفوذپذیری نسبت به بخارآب و انحلالپذیری در آب کاهش مییابد و در کنار آن مقاومت کششی و تغییرات رنگی به بیشترین میزان میرسد. مقدار رطوبت در نمونهها تفاوت معنیداری نشان نمیدهد. با افزایش میزان پولولان، درصد ازدیاد طول فیلمها افزایش و با افزایش میزان پولولان ضخامت فیلمها کاهش مییابد. تصاویر تهیه شده با میکروسکوپ الکترونی، ساختاری یکنواخت بدون تفکیک فازی را در فیلمهای مرکب نشان میدهد که بیانگر سازگاری این دو بیوپلیمر با هم است.
کلید واژگان
پروتئین آبپنیرپولولان
فیلم مرکب
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوادانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی وارمین- پیشوا
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه زنجان
شاپا
2645-451312645-4521



