بررسی تغییرات برخی ویژگی های فیزیکی برگه های سیب خشک شده با روش ترکیبی خشک کن هوای گرم و مایکروویو
(ندگان)پدیدآور
عسگری, غلامرضاامام جمعه, زهراابراهیم زاده موسوی, سیدمحمد علی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق تغییرات رنگ و ویژگیهای ساختمانی برشهای نازک سیب (به قطر22 میلیمتر و ضخامت 4 میلیمتر) واریتة گلدن دلیشس (Golden Delicious) پس از فرایند خشک کردن مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند خشک کردن با استفاده از روش ترکیبی، پوشش دادن (1 دقیقه، در دمای اتاق)، خشک کردن با هوای داغ (70 درجه سانتیگراد و سرعت جریان 1 متر بر ثانیه)، و خشککردن با انرژی مایکروویو (300 وات، 10 ثانیه)، انجام شد. جهت جلوگیری از قهوهای شدن آنزیمی، روش آنزیم بری حرارتی با آب داغ (1 دقیقه، 80 درجه سانتیگراد)، مورد استفاده قرار گرفت. به منظور ایجاد محصولی با بافت حجیم و متخلخل، از محلولهای 2 درصد نشاسته، پکتین، و کربوکسی متیل سلولز به همراه 1درصد کلسیم کلراید استفاده شد. شاخصهای مورد مطالعه در این تحقیق شامل ویژگیهای ساختمانی (چگالی ویژه و تخلخل) و تغییرات ظاهری و رنگ با استفاده از پارامترهای رنگ سنج هانترلب L*,a*,b*)) ، شاخص اختلاف رنگ (Er) و شاخص رنگ قهوهای (BI) بودند. در نهایت، نمونههای بهدست آمده از نظر شاخصهای فوق الذکر با نمونههای خشک شده به وسیله سایر روش های خشک کردن (هوای داغ و انجمادی) مقایسه شدند. در این خصوص میزان تخلخل برای نمونة خشک شده به روش رایج 26/53 درصد و روش انجمادی 90 درصد بود. بهکارگیری پوشش قبل از فرآیند خشککردن باعث افزایش تخلخل نمونههای خشک شده به روش رایج و رسیدن آن تا حد 5/63 درصد میشود. استفاده از کلسیم کلراید به همراه مواد پوشش دهنده میتواند تخلخل نمونهها را تا میزان 75 درصد افزایش دهد. بررسی ویژگیهای رنگی نشان داد که در تمامی شرایط استفاده از کلسیم کلراید موجب افزایش L* (روشن تر شدن بافت) میشود. بعد از اعمال انرژی مایکروویو، شاخصهای اختلاف رنگ و قهوهای شدن در نمونههای پوشش داده شده با نشاسته و کربوکسی متیل سلولز شاخص رنگ قهوهای بهطور معنی داری کاهش یافت.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2005-11-221384-09-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشداستادیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
2645-451312645-4521



