تغییرات انتالپی ژلاتین در زمان نگهداری در حالت شیشه ای
(ندگان)پدیدآور
بدیعی, فوژان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، دمای انتقال شیشهای (Tg) و دمای ذوب (Tm) ژلاتین با رطوبتهای 7، 11، و 14 درصد به کمک تکنیک گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC) اندازهگیری شد. با افزودن آب به ژلاتین، مقادیر gTو Tm کاهش یافت. Tg ژلاتین نیمهبلوری بیش از مقدار Tgدر ژلاتین با ساختار بیشکل یا آمورف بود که با سردکردن سریع از حالت مذاب به دست میآید. تغییر انتالپی (∆H) حاصل از پدیده زمانمندی فیزیکی در حالت شیشهایدر ژلاتین با ساختمانهای مولکولی مختلف (نیمهبلوری یا بیشکل) و در رطوبتها و دماهای نگهداری متفاوت مطالعه شد. مشخص شد که مقدار و میزان تغییر انتالپی، با افزایش پارامتر دمای جابهجایی (Ta-Tg) افزایش مییابد. این پارامتر قادر است اثرهای ویژگی ساختمانی، میزان آب، و دمای نگهداری را توضیح دهد.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2007-11-221386-09-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیشاپا
2645-451312645-4521



