نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهناره, مشهیدfa_IR
dc.contributor.authorزمردی, شهینfa_IR
dc.contributor.authorژاله رضایی, حمیدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:07:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:07:50Z
dc.date.available1399-07-09T10:07:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:07:50Z
dc.date.issued2010-02-20en_US
dc.date.issued1388-12-01fa_IR
dc.date.submitted2009-05-05en_US
dc.date.submitted1388-02-15fa_IR
dc.identifier.citationهناره, مشهید, زمردی, شهین, ژاله رضایی, حمیده. (1388). اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 10(4), 61-72.fa_IR
dc.identifier.issn2645-45131
dc.identifier.issn2645-4521
dc.identifier.urihttps://fooder.areeo.ac.ir/article_100502.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375531
dc.description.abstractاثر کلرورکلسیم در غلظت­­های صفر (شاهد)، 5، و10 در هزار به مدت دو سال (82-1381) بر فاکتورهای کیفی و عمر انباری سه رقم گوجه­فرنگی پتوارلی CH، کورال، و ریوگرند در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی مطالعه شد.  کلرورکلسیم در سه مرحله و بیشتر روی میوه­های گوجه­فرنگی محلول­پاشی شد.  گوجه­فرنگی تولیدی به صورت سبز برداشت و در انبار معمولی و انبار سرد به‌ترتیب در دمای 2±20 و 14 درجة سانتی­گراد نگهداری شد.  این آزمایش در هر انبار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد.  قبل از انتقال گوجه فرنگی به انبارها و در طول نگهداری آنها، هر 5 روز یک­بار به ­طور تصادفی از هر رقم نمونه­های کافی جدا و مواد جامد انحلال­پذیر (بریکس)، اسیدیته، pH، کاهش وزن، درصد فساد آنها تعیین می­شد.  نتایج تجزیة واریانس نشان داد که کلرورکلسیم بر صفات مورد مطالعة گوجه­فرنگی اثر معنی­داری در سطح یک درصد دارد.  پاشش محلول کلرورکلسیم روی گوجه­فرنگی، مدت زمان نگهداری، بریکس، و اسیدیته قابل تیترکردن آن را افزایش و درصد افت وزنی و فساد را کاهش داد.  انبار­مانی رقم ریوگرند بیشتر و فساد آن کمتر از دیگر ارقام بود.  گوجه­فرنگی نگهداری شده در دمای 14 درجه سانتی­گراد نسبت به دمای معمولی، افت وزنی کمتر، فساد کمتر، و مدت زمان نگهداری طولانی­تری نشان داد.  مدت زمان نگهداری رقم ریوگرند محلول­پاشی شده با کلرور کلسیم 10 در هزار در انبار سرد و انبار معمولی به‌ترتیب 43 و 5/19 روز بود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Engineering Researchen_US
dc.titleاثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس سابق بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربیfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage61
dc.citation.epage72


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد