| dc.contributor.author | غضنفری مقدم, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | واعظی زاده, مطهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوربخش, شهین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:07:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:07:35Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:07:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:07:35Z | |
| dc.date.issued | 2011-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-07-24 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-05-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غضنفری مقدم, احمد, واعظی زاده, مطهره, نوربخش, شهین. (1390). بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 12(1), 97-108. doi: 10.22092/jaer.2011.100304 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-45131 | |
| dc.identifier.issn | 2645-4521 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/jaer.2011.100304 | |
| dc.identifier.uri | https://fooder.areeo.ac.ir/article_100304.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375444 | |
| dc.description.abstract | در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را میخیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد. در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است. بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان میدهد که با افزایش دمای آب، سرعت و میزان جذب آب و همچنین میزان رطوبت نهایی هسته خرما افزایش مییابد. حداکثر میزان جذب آب در دماهای ذکر شده به ترتیب 59، 62، 71، و 73 درصد بر پایه وزن خشک بود. بررسی فرایند جذب آب توسط سه مدل تحلیلی، پیج و نمایی نشان داد که هر سه مدل بهخوبی در دادههای آزمایشگاهی برازش شده ولی مدل پیج با ضریب تبیین بیشتر (99/0=R<sup>2</sup>) بهتر دادهها را توجیه کرد. بررسی تأثیر دما و مدت آب دادن بر روی هستههای خرما نشان داد که با افزایش دما و مدت خیساندن، اندازه ذرات آسیاب شده با نرخ بیشتری کاهش یافت. مناسبترین دمای آب 35 درجه سلسیوس بود که با خیساندن هستهها در این دما به مدت 72 ساعت و آسیاب کردن آنها به مدت 30 ثانیه، قطر متوسط ذرات به کمتر از 2/1 میلیمتر کاهش یافت در حالیکه این کاهش اندازه برای دمای 25 درجه سلسیوس پس از گذشت حدود 175 ساعت بهدست آمد. مدل لگاریتمی ارائه شده برای بیان قطر ذرات آسیاب شده به صورت تابعی از زمان خیساندن به خوبی با دادههای آزمایشگاهی مطابقت کرد (98/0>R<sup>2</sup>). | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Agricultural Engineering Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/jaer.2011.100304 | |
| dc.title | بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی ماشینهای کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 97 | |
| dc.citation.epage | 108 | |