نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغضنفری مقدم, احمدfa_IR
dc.contributor.authorواعظی زاده, مطهرهfa_IR
dc.contributor.authorنوربخش, شهینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:07:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:07:35Z
dc.date.available1399-07-09T10:07:35Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:07:35Z
dc.date.issued2011-05-22en_US
dc.date.issued1390-03-01fa_IR
dc.date.submitted2010-07-24en_US
dc.date.submitted1389-05-02fa_IR
dc.identifier.citationغضنفری مقدم, احمد, واعظی زاده, مطهره, نوربخش, شهین. (1390). بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 12(1), 97-108. doi: 10.22092/jaer.2011.100304fa_IR
dc.identifier.issn2645-45131
dc.identifier.issn2645-4521
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jaer.2011.100304
dc.identifier.urihttps://fooder.areeo.ac.ir/article_100304.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375444
dc.description.abstractدر فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را می­خیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد.  در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است.  بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان می­دهد که با افزایش دمای آب، سرعت و میزان جذب آب و همچنین میزان رطوبت نهایی هسته خرما افزایش می­یابد.  حداکثر میزان جذب آب در دماهای ذکر شده به ترتیب 59، 62، 71، و 73 درصد بر پایه وزن خشک بود.  بررسی فرایند جذب آب توسط سه مدل تحلیلی، پیج و نمایی نشان داد که هر سه مدل به­خوبی در داده­های آزمایشگاهی برازش شده ولی مدل پیج با ضریب تبیین بیشتر (99/0=R<sup>2</sup>) بهتر داده­ها را توجیه کرد.  بررسی تأثیر دما و مدت آب دادن بر روی هسته­های خرما نشان داد که با افزایش دما و مدت خیساندن، اندازه ذرات آسیاب شده با نرخ بیشتری کاهش یافت.  مناسب­ترین دمای آب 35 درجه سلسیوس بود که با خیساندن هسته­ها در این دما به مدت 72 ساعت و آسیاب کردن آنها به مدت 30 ثانیه، قطر متوسط ذرات به کمتر از 2/1 میلی­متر کاهش یافت در حالی­که این کاهش اندازه برای دمای 25 درجه سلسیوس پس از گذشت حدود 175 ساعت به­دست آمد.  مدل لگاریتمی ارائه شده برای بیان قطر ذرات آسیاب شده به صورت تابعی از زمان خیساندن به خوبی با داده­های آزمایشگاهی مطابقت کرد (98/0>R<sup>2</sup>).fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Engineering Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jaer.2011.100304
dc.titleبررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرماfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی ماشینهای کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage97
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد