بررسی ویژگیهای رئولوژیکی مخلوط صمغ دانه ریحان با صمغهای گوار و ثعلب
(ندگان)پدیدآور
میرعرب رضی, سعیدمعتمدزادگان, علی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هیدروکلوئیدها به عنوان ترکیباتی با وزن مولکولی بالا تعریف میشوند که میتوانند در آب حل شوند و ایجاد محلولهای ویسکوز نمایند. در این پژوهش تاثیر صمغهای ثعلب و گوار در غلظتهای مختلف (1/0، 3/0 و 5/0 درصد) بر خصوصیات رئولوژیکی محلول صمغ دانه ریحان (05/0 و 1/0 درصد) توسط رئومتر چرخشی در دامنه سرعت برشی 300-01/0 بر ثانیه و دمای C° 25 مطالعه شد. نتایج نشان داد در همه محلولها با افزایش سرعت برشی، ویسکوزیته ظاهری کاهش یافت که نشان دهنده رفتار شل شونده با برش (سودوپلاستیک) مخلوط صمغها بود. نتایج حاصل از برازش دادهها با مدلهای رئولوژیکی مختلف نشان داد که مدل کراس با داشتن R2بالا بهترین مدل جهت توصیف رفتار جریان مخلوط صمغها بود. افزایش غلظت صمغها باعث افزایش ویسکوزیته مخلوط شد و بالاترین ضریب قوام مربوط به نمونهB2S3 بود (pa.s 91/9). میزان هیسترسیس نیز با افزایش غلظت صمغها افزایش یافت. بالاترین میزان هیسترسیس مربوط به نمونه S2G3 بود (38/290 پاسکال بر ثانیه).
کلید واژگان
ثعلبصمغ دانه ریحان
گوار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2008-515X2676-5691



