• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیمی و میزان مالون‌دی‌آلدهید میوه موز تازه

    (ندگان)پدیدآور
    شاهی‌مریدی, اقدسمیرزاعلیان دستجردی, عبدالمجید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: استفاده از عصاره یا اسانس­های گیاهی می­تواند موجب بهبود شاخص­های بیوشیمیایی و افزایش عمرقفسه­ای میوه شود. هدف: این تحقیق به­منظور تعیین اثرات عصاره برگ چندل (Rhizophora mucronata) و اکالیپتوس (Eucalyptus spp.) روی فعالیت آنتی­اکسیدانی میوه موز انجام شد. روش­کار: میوه در مرحله سبز بالغ از یک باغ تجاری واقع در بخش زرآباد، شهرستان کنارک، استان سیستان و بلوچستان برداشت شد. میوه‌ها پس از انتقال به آزمایشگاه دانشگاه هرمزگان، ضدعفونی، شستشو و خشک شدن در دمای اتاق، با محلول‌های عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس در سه غلظت صفر، 500 و 1000 میکروگرم/ لیتر به­مدت 10 دقیقه تیمار شدند. سپس میوه­ها در مدت­های صفر، 7، 14 و 21 روز در دمای 1± ºC 25 و رطوبت نسبی 80 تا 90% نگهداری شدند. نتایج: نتایج نشان داد میوه‌های تیمارشده در مقایسه با میوه‌های شاهد کیفیت بهتری داشتند. مؤثرترین تیمار در حفظ میزان فنل کل در میوه‌های تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر با مقدار 79/10 میلی‌گرم گالیک اسید/ 100 گرم وزن تازه و کمترین میزان مالون­دی‌آلدهید (29/0 نانو مول/ گرم وزن تازه)، در میوه‌های تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 500 میکروگرم/ لیتر ثبت گردید در حالی‌که میزان مالون‌دی‌آلدهید در نمونه شاهد نسبت به این تیمار 7/51% بیشتر بود. همچنین بیشترین فعالیت آنزیمی پراکسیداز (72/7 واحد/ میلی‌لیتر/ دقیقه) در میوه‌های تیمار شده با عصاره چندل با غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر و بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی (90/11%) و کمترین فعالیت آنزیمی پلی‌فنل‌ اکسیداز (22/11 واحد/ میلی‌لیتر/ دقیقه) در عصاره چندل با غلظت 500 میکروگرم/ لیتر مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که عصاره‌های گیاهی استفاده شده در حفظ کیفیت بیوشیمیایی میوه موز به­واسطه کاهش سرعت مکانیسم‌های رسیدن، اثر قابل ملاحظه‌ای داشتند. همچنین کاربرد مواد زیستی و گیاهی  به­دلیل ایمنی بالای سلامت در مقایسه با مواد شیمیایی، نزد مصرف­کننده پذیرش بهتری خواهد داشت.
    کلید واژگان
    پلی‌فنل اکسیداز
    عمر قفسه‌ای
    فسادپذیر
    فنل کل
    کیفیت بیوشیمیایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان
    گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_10555.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375037

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب