اثر عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس بر ظرفیت آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیمی و میزان مالوندیآلدهید میوه موز تازه
(ندگان)پدیدآور
شاهیمریدی, اقدسمیرزاعلیان دستجردی, عبدالمجید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: استفاده از عصاره یا اسانسهای گیاهی میتواند موجب بهبود شاخصهای بیوشیمیایی و افزایش عمرقفسهای میوه شود. هدف: این تحقیق بهمنظور تعیین اثرات عصاره برگ چندل (Rhizophora mucronata) و اکالیپتوس (Eucalyptus spp.) روی فعالیت آنتیاکسیدانی میوه موز انجام شد. روشکار: میوه در مرحله سبز بالغ از یک باغ تجاری واقع در بخش زرآباد، شهرستان کنارک، استان سیستان و بلوچستان برداشت شد. میوهها پس از انتقال به آزمایشگاه دانشگاه هرمزگان، ضدعفونی، شستشو و خشک شدن در دمای اتاق، با محلولهای عصاره اتانولی برگ چندل و اکالیپتوس در سه غلظت صفر، 500 و 1000 میکروگرم/ لیتر بهمدت 10 دقیقه تیمار شدند. سپس میوهها در مدتهای صفر، 7، 14 و 21 روز در دمای 1± ºC 25 و رطوبت نسبی 80 تا 90% نگهداری شدند. نتایج: نتایج نشان داد میوههای تیمارشده در مقایسه با میوههای شاهد کیفیت بهتری داشتند. مؤثرترین تیمار در حفظ میزان فنل کل در میوههای تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر با مقدار 79/10 میلیگرم گالیک اسید/ 100 گرم وزن تازه و کمترین میزان مالوندیآلدهید (29/0 نانو مول/ گرم وزن تازه)، در میوههای تیمار شده با عصاره اکالیپتوس غلظت 500 میکروگرم/ لیتر ثبت گردید در حالیکه میزان مالوندیآلدهید در نمونه شاهد نسبت به این تیمار 7/51% بیشتر بود. همچنین بیشترین فعالیت آنزیمی پراکسیداز (72/7 واحد/ میلیلیتر/ دقیقه) در میوههای تیمار شده با عصاره چندل با غلظت 1000 میکروگرم/ لیتر و بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی (90/11%) و کمترین فعالیت آنزیمی پلیفنل اکسیداز (22/11 واحد/ میلیلیتر/ دقیقه) در عصاره چندل با غلظت 500 میکروگرم/ لیتر مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که عصارههای گیاهی استفاده شده در حفظ کیفیت بیوشیمیایی میوه موز بهواسطه کاهش سرعت مکانیسمهای رسیدن، اثر قابل ملاحظهای داشتند. همچنین کاربرد مواد زیستی و گیاهی بهدلیل ایمنی بالای سلامت در مقایسه با مواد شیمیایی، نزد مصرفکننده پذیرش بهتری خواهد داشت.
کلید واژگان
پلیفنل اکسیدازعمر قفسهای
فسادپذیر
فنل کل
کیفیت بیوشیمیایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگانگروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان
شاپا
2008-515X2676-5691



