• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدل‌سازی افت وزن زردآلو طی خشک‌کردن با خشک‌کن فروسرخ به روش بهینه‌سازی الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی

    (ندگان)پدیدآور
    صالحی, فخرالدین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: مدل‌سازی خشک‌کردن محصولات کشاورزی، یکی از راه‌های مناسب برای کنترل زمان و شرایط خشک‌کردن می‌باشد. هدف: در این مطالعه جهت خشک‌کردن و افزایش زمان ماندگاری زردآلو، از روش پرتودهی فروسرخ استفاده گردید. روش کار: اثر توان لامپ فروسرخ در سه سطح 150، 250 و 375 وات، فاصله نمونه از لامپ در سه سطح 5، 5/7 و 10 سانتی‌متر و در مدت زمان 160 دقیقه بر خشک‌کردن زردآلو بررسی شد. نتایج: نتایج خشک‌کردن زردآلو به روش فروسرخ نشان داد با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونه‌ها از منبع حرارتی، سرعت خشک‌کردن افزایش می‌یابد. مدل‌سازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی با 3 ورودی (توان لامپ، فاصله لامپ و زمان) و 1 خروجی (کاهش وزن) انجام شد. نتایج مدل‌سازی به روش الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکه‌ای با تعداد 7 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال‌سازی سیگموئیدی می‌تواند درصد کاهش وزن را طی فرآیند خشک‌کردن زردآلو به روش فروسرخ را با ضریب همبستگی برابر 9987/0 و میانگین مربعات خطا برابر 9215/1 پیشگویی نماید. نتیجه‌گیری نهایی: نتایج آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه نشان داد که زمان خشک‌کردن به عنوان مؤثرترین عامل در کنترل کاهش وزن برش‌های زردآلو می‌باشد.
    کلید واژگان
    الگوریتم ژنتیک
    تابع فعال‌سازی سیگموئیدی
    زردآلو
    شبکه عصبی مصنوعی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_8847.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374987

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب