مدلسازی افت وزن زردآلو طی خشککردن با خشککن فروسرخ به روش بهینهسازی الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی
(ندگان)پدیدآور
صالحی, فخرالدین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: مدلسازی خشککردن محصولات کشاورزی، یکی از راههای مناسب برای کنترل زمان و شرایط خشککردن میباشد. هدف: در این مطالعه جهت خشککردن و افزایش زمان ماندگاری زردآلو، از روش پرتودهی فروسرخ استفاده گردید. روش کار: اثر توان لامپ فروسرخ در سه سطح 150، 250 و 375 وات، فاصله نمونه از لامپ در سه سطح 5، 5/7 و 10 سانتیمتر و در مدت زمان 160 دقیقه بر خشککردن زردآلو بررسی شد. نتایج: نتایج خشککردن زردآلو به روش فروسرخ نشان داد با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونهها از منبع حرارتی، سرعت خشککردن افزایش مییابد. مدلسازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی با 3 ورودی (توان لامپ، فاصله لامپ و زمان) و 1 خروجی (کاهش وزن) انجام شد. نتایج مدلسازی به روش الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکهای با تعداد 7 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعالسازی سیگموئیدی میتواند درصد کاهش وزن را طی فرآیند خشککردن زردآلو به روش فروسرخ را با ضریب همبستگی برابر 9987/0 و میانگین مربعات خطا برابر 9215/1 پیشگویی نماید. نتیجهگیری نهایی: نتایج آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه نشان داد که زمان خشککردن به عنوان مؤثرترین عامل در کنترل کاهش وزن برشهای زردآلو میباشد.
کلید واژگان
الگوریتم ژنتیکتابع فعالسازی سیگموئیدی
زردآلو
شبکه عصبی مصنوعی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانشاپا
2008-515X2676-5691



