تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند
(ندگان)پدیدآور
قربانپور, محمدمهینی, اکبر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: افزودن عصاره اسپند می تواند منجر به بهبود خواص ضدمیکروبی و فیزیکوشیمیایی فیلم کاراگینان شود. هدف: هدف از این پژوهش تهیه فیلمهای ضدمیکروبی بر پایه بیوپلیمرکاراگینان جهت بسته بندی فعال مواد غذایی و کاهش آلودگی محیط زیست ناشی از تجمع مواد بسته بندی سنتزی میباشد. روش کار: فیلمهای نانوکامپوزیت کاراگینان حاوی 3 درصد وزنی نانورس (مونتموریلونیت) وسه سطح غلظتی 1، 2 و 3 درصد عصاره اسپند با روش کستینگ تهیه شده و خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی آنها علیه باکتریهایاشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور بررسی تغییرات حاصل از افزودن عصاره اسپند، به فیلمهای نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی تصاویر میکروسکوپ الکترونی، آنالیز وزن سنجی حرارتی، طیف نور مرئی- فرابنفش و مادون قرمز با تبدیل فوریه از فیلمها تهیه گردید. نتایج: تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی حاصل از فیلمهای کاراگینان/گلیسرول/نانورس حاوی عصاره و بدون عصاره، سطحی حاوی نانورس را نشان میداد که در کل فیلم پراکنده شده بودند. آزمون طیفسنجی فرابنفش- مرئی نشان داد که با افزودنعصاره اسپند میزان عبور نور فرابنفش و نور مرئی فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول کاهش می یابد. این کاهش در نمونه حاوی 3 % عصاره برای نور فرابنفش از6/2 %به 3/0 % و برای نور مرئی ازو 7/17 %به 2/9 % بوده است. بر اساس آنالیز وزن سنجی حرارتی افزودن عصاره اسپند به فیلم کاراگینان تاثیر چندانی بر پایداری حرارتی فیلم تهیه شده نداشت. استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول بدون عصاره معادل 9/15 مگاپاسکال و 0/15 میلیمتر بود. نتایج آزمون کشش حاکی از آن بود که وجود عصاره اسپند در زمینه پلیمری فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول موجب افزایش تقریبا 2 برابری استحکام کششی و افزایش بیش از 3 برابری ازدیاد طول نسبت به فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول بدون عصاره شد. در نهایت بر اساس تست های ضدمیکروبی، عصاره اسپند از مواد ضدمیکروبی مناسب برای تولید فیلمها و پوششهای زیستتخریبپذیربرای بستهبندی مواد غذایی مختلف میباشد. نتیجهگیری نهایی: وجود عصاره اسپنددر زمینه پلیمری کاراگینان موجب افزایش استحکام مکانیکی، پایداری حرارتی و خواص ضدمیکروبی فیلم کاراگینان میشود.
کلید واژگان
اسپندخواص ضدمیکروبی
خواص مکانیکی
فیلم خوراکی
کاراگینان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه محقق اردبیلیگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد سراب
شاپا
2008-515X2676-5691



