تاثیر بستهبندی تحت خلاء بر خواص کیفی ماهی پنجزاری راه راه fasciata Aurigequula نگهداری شده در یخچال
(ندگان)پدیدآور
نوبخت, لیداخدانظری, آی نازحسینی, سید مهدیمطرودی, سهیلا
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بستهبندی تحت خلاء از روشهای مناسب در به تاخیر انداختن فساد فرآوردههای دریایی و بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیک آنها است. ماهیها از صیدگاه تهیه و نسبت ماهی به یخ به نسبت 1 به 3(وزنی/وزنی) درون جعبههای یونولیت منتقل و سر زنی و تخلیه امعاء و احشا شدند. ماهیها به دو شکل معمولی و تحت خلاء بسته بندی شدند. نمونههای بستهبندی شده در شرایط خلاء کمترین بار باکتریایی سرمادوست را داشتند. میزان بازهای ازته فرار (TVBN) در روزهای 8 و 12 به ترتیب در نمونه های بستهبندی معمولی و تحت خلاء پایینتر از حد استاندارد بود. pH نمونههای بستهبندی معمولی و تحت خلا به ترتیب از 18/6 به 30/7 و 23/7 افزایش یافتند. میزان ظرفیت نگهداری آب (WHC) در طول دورهی نگهداری کاهش یافت. افزایش TBA تا روز 8 ادامه داشت ودر روز12 افت کرد. میزان اسیدهای چرب آزاد در نمونههای بستهبندی معمولی و تحت خلاء با افزایش مدت زمان نگهداری افزایش یافت. امتیاز آنالیز حسی همهی نمونهها در روز 8 نگهداری بالای 4 بود و در روز 12 به کمترین مقدار رسید. بیشترین امتیاز مقیاس هدونیک آنالیز حسی در این مطالعه 5 بود. در شرایط یخچال، بستهبندی تحت خلاء به طور معنیداری بهتر از بستهبندی معمولی ماهی است.
کلید واژگان
ماهی Aurigequula fasciataبستهبندی تحت خلا
مدت ماندگاری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
شاپا
2008-515X2676-5691



