بررسی اثر شرایط استخراج بر پارامترهای رنگی پودر کورکومین حاصل از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) با استفاده از روش سطح پاسخ
(ندگان)پدیدآور
بلوریان, شادیخلیلیان, صفیهصداقت, ناصرحسینی, فرشتهافشاری, مجید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رنگدانههای موجود در ریزوم زردچوبه دارای طیفی از ساختارهای شیمیایی مشابه یا ایزومری بوده و افزون بر این رنگدانه کورکومین خود مشتمل بر سه نوع I، II و III نیز میباشد این رنگدانهها قادر به ایجاد طیف رنگی زرد تا نارنجی (توتومری) و زرد (انواع کورکومین) میباشند. بنابراین میتوان با بررسی روند تغییرات مقادیر پارامترهای رنگی تا حدودی از وجود یا میزان این ترکیبات در پودر حاصل اطلاع یافت. در این پژوهش اثر برخی شرایط استخراج با روش خیساندن (ماسراسیون) مانند نسبت حلال به ماده جامد (2-5/1)، نسبت استون به اتانول (100-0) و زمان استخراج (48-24 ساعت) بر پارامترهای رنگی (L* a* b*) پودر عصاره حاصل از استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بودند که مدلهای چند جمله ای F2 (برای پارامتر رنگی a*) و خطی (برای پارامترهای رنگی L* و b*) به خوبی قادر به توصیف رفتار دادهها بوده و به طور معنیداری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخها را بیان کردند.
کلید واژگان
پارامترهای رنگیرنگدانه
زرد چوبه کورکومین
ماسراسیون
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضویگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام
شاپا
2008-515X2676-5691



