| dc.contributor.author | دهقاننیا, جلال | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری درویشمحمد, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبرزاده, بابک | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:06:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:06:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:06:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:06:08Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-03-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-12-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دهقاننیا, جلال, باقری درویشمحمد, حامد, قنبرزاده, بابک. (1397). تأثیر فرآوری سیبزمینی با پیشتیمارهای امواج فراصوت و مایکروویو روی جذب روغن طی سرخکردن. پژوهش های صنایع غذایی, 28(1), 161-182. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-515X | |
| dc.identifier.issn | 2676-5691 | |
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_7204.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374937 | |
| dc.description.abstract | هدف این پژوهش، بررسی اثر شرایط فرآیند و پیشتیمارهای فراصوت و مایکروویو بر جذب روغن قطعات سیبزمینی طی فرآیند سرخکردن بود. در این پژوهش، پیشتیمار فراصوت تحت فرکانسهای 28 و 40 کیلوهرتز و پیشتیمار مایکروویو با توانهای 3 و 6 وات بر گرم، روی قطعات سیب زمینی اعمال شد و سپس این قطعات در دماهای 150، 170 و 190 درجه سلسیوس و زمانهای 1، 2، 3 و 4 دقیقه سرخ شدند. نتایج نشان داد اعمال پیشتیمار فراصوت بسته به دما و زمان فرآیند، جذب روغن را کاهش یا افزایش میدهد؛ بهطوریکه در دماهای پایین و زمانهای ابتدایی فرآیند، جذب روغن کاهش یافت ولی در دماهای بالا و در انتهای فرآیند، جذب روغن نسبت به نمونه شاهد افزایش پیدا کرد. پیشتیمار مایکروویو نیز به شکل معنیداری جذب روغن قطعات سیبزمینی را کاهش داد. با افزایش توان مایکروویو از 3 به 6 وات بر گرم، میزان جذب روغن، بیشتر کاهش یافت. علاوه بر این، 6 مدل شامل 2 مدل موجود در منابع و 4 مدل جدید پیشنهادی با در نظر گرفتن شرایط فرآیند، برای پیش بینی جذب روغن ارائه شد. طبق نتایج برازش دادههای آزمایشی، پیشتیمار فراصوت باعث افزایش و پیشتیمار مایکروویو باعث کاهش محتوای روغن تعادلی شدند؛ همچنین، پیشتیمار فراصوت، ثابت سرعت جذب روغن نمونهها را کاهش ولی پیشتیمار مایکروویو، این ثابت را افزایش داد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US |
| dc.subject | امواج فراصوت | fa_IR |
| dc.subject | امواج مایکروویو | fa_IR |
| dc.subject | سرخکردن | fa_IR |
| dc.subject | سیبزمینی | fa_IR |
| dc.subject | مدلسازی فرآیند | fa_IR |
| dc.title | تأثیر فرآوری سیبزمینی با پیشتیمارهای امواج فراصوت و مایکروویو روی جذب روغن طی سرخکردن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 161 | |
| dc.citation.epage | 182 | |