تأثیر اسانس گیاه دارویی خوشاریزه (Echinophora platyloba) بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه دو رقم توت فرنگی درطول مدت انبارداری
(ندگان)پدیدآور
مظفری, علی اکبررحیمی, رسولعبدوسی, وحید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر تاثیر چهار غلظت اسانس گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba) در غلظتهای صفر،200،400 و 600 پیپیام بر ماندگاری میوه توتفرنگی ارقام کردستان و پاروس طی انبارداری مورد بررسی قرار گرفت. برخی از ویژگی های کمی و کیفی میوهها طی زمانهای 3، 6 و 9 روز انبارداری اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد و افزایش غلظت اسانس خوشاریزه منجر به کاهش پوسیدگی میوهها و حفظ ویتامین ث طی روزهای انبارداری میشود. در رقم کردستان با افزایش مدت زمان انبارداری، میزان مواد جامد محلول کاهش و در رقم پاروس افزایش یافت. آب میوه هر دو رقم در زمان3 روز انبارداری نسبت به زمانهای 6 و 9 روز از pH بالاتری برخوردار بود. رقم پاروس سفتی میوه بیشتری نسبت به رقم کردستان داشت. با اعمال400 و600 پیپیام اسانس، سفتی میوه در رقم پاروس نسبت به رقم کردستان افزایش بیشتری نشان داد. استفاده از غلظتهای200 و400 پیپیام اسانس خوشاریزه در مقایسه با غلظتهای صفر و600 پی پی ام باعث افزایش بازارپسندی میوهها در هر دو رقم کردستان و پاروس گردید. در روز سوم انبارداری در غلظتهای200 و400 پیپیام خاصیت چشایی میوه رقم پاروس نسبت به رقم کردستان در سطح مطلوب تری قرار داشت. در هر دو رقم تیماراسانس باعث کاهش طعم میوه شد. با افزایش غلظت اسانس و زمان انبارداری کاهش وزن بیشتری در میوه هردو رقم مشاهده گردید. نتایج ما نشان داد که استفاده از اسانس خوشاریزه، برخی از شاخصهای کمی و کیفی میوه توت فرنگی را بهبود میبخشد، اما عمر انباری میوه را کاهش می دهد.
کلید واژگان
انبارمانیپس از برداشت
رقم پاروس
رقم کردستان
کیفیت میوه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و مهندسی باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایرانگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، ایران
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، ایران
شاپا
2008-515X2676-5691



