حفظ کیفیت قطعات برشخورده خرمالو با استفاده از اسیدهای آلی و 1-MCP
(ندگان)پدیدآور
احمدی باغی, میتراعرفانی مقدم, جوادخادمی, اورنگ
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه عرضه میوهها به صورت قطعات بریده شده از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار میباشد، ولی میوه برشخورده معمولا در مرحله پس از برداشت و زمان نگهداری دچار قهوهای شدن آنزیمی شده و با حمله عوامل بیماریزا مواجه میشوند. در این تحقیق برای افزایش عمر قفسهای قطعات برشخورده خرمالو از تیمارهای اسید آسکوربیک (یک درصد به مدت دو دقیقه)، اسید اگزالیک (5/0 درصد به مدت دو دقیقه)، 1-MCP (یک میکرولیتر در لیتر به مدت 24 ساعت)، آب مقطر (شاهد) و در تلفیق با تیمار 1-MCP استفاده شد. پس از تیمار قطعات بریده شده خرمالو در ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. در زمانهای هفت، 14 و 21 روز بعد از نگهداری، نمونهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. بر اساس نتایج حاصله، قطعات تیمار شده خرمالو با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و قهوهای شدن کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. همچنین نمونههای تیمار شده با اسید آسکوربیک + 1-MCP و اسید اگزالیک + 1-MCP در مقایسه با شاهد دارای استحکام بافت بیشتری و درصد نشت یونی کمتری بودند. تیمارهای 1-MCP، اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش pH عصاره گردید در حالی که مقدار ویتامین ث افزایش یافت. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی و 1-MCP باعث کاهش تخریب قطعات برشخورده خرمالو در زمان نگهداری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آن میباشند.
کلید واژگان
اسید آلیبازار پسندی
خرمالو
عمر قفسهای
1-MCP
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلامگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
شاپا
2008-515X2676-5691



