بررسی خصوصیات فیزیکی و آنتی اکسیدانی فیلم فعال سلولز باکتریایی حاوی عصاره گیاه تشنهداری (Scrophularia striata)
(ندگان)پدیدآور
سوخته زاری, شکوفهالماسی, هادیپیرسا, سجادزندی, محسنپیروزی فرد, میرخلیل
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش، بررسی خواص فیزیکی و آنتی اکسیدانی فیلم سلولز باکتریایی حاوی عصارهی تشنه داری (Scrophularia striata) بود و تأثیر افزودن β-سیکلودکسترین (β-CD) و همچنین لامیناسیون و تولید فیلم سه لایه بر روی خواص فیلم، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فیلمهای لامینه بیشترین ضخامت را نشان میدهند. میزان حلالیت در آب با افزودن عصاره و β-CD افزایش یافت اما این ویژگی در فیلمهای لامینه کمتر بود. میزان جذب رطوبت و نفوذپذیری نسبت به بخار آب نیز با افزودن β-CD و همچنین تولید فیلم سه لایه کمتر شد. اندیس a، اندیس زردی و اختلاف رنگ فیلم سلولز باکتریایی با افزودن عصاره تشنه داری بطور چشمگیری افزایش یافت اما اثر β-CD و لامیناسیون بر روی خواص رنگی معنی دار نبود (p ≥ 0.05). فیلم سه لایه حاوی β-CD بیشترین مقادیر استحکام کششی (MPa11/15) و مدول یانگ (MPa13945) را نشان داد. فیلم سلولز باکتریایی حاوی عصاره تشنه داری، قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH قابل توجهی از خود نشان داد (%5/54) اما لامیناسیون باعث کاهش فعالیت آنتی اکسیدانی شد. بطور کلی تشکیل کمپلکس عصاره تشنه داری با β-CD و همچنین تولید فیلم سه لایه توانست اثر منفی عصاره بر روی خواص فیزیکی فیلم سلولز باکتریایی را کاهش داده و به تولید فیلم فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا منجر شود.
کلید واژگان
فیلم سلولز باکتریاییβ-سیکلودکسترین
عصاره تشنه داری
لامیناسیون
خواص فیزیکی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-515X2676-5691



