تاثیر عصاره چای سبز و بستهبندی تحتخلاء بر ماندگاری میگوی سفید طی 10 روز نگهداری در یخچال
(ندگان)پدیدآور
شبر, سید رضاخدانظری, آی ناز
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر بسته بندی تحتخلاء بر ماندگاری میگوی سفید سرتیز (Metapenaeus affinis) نگهداریشده با و بدون پوشش عصاره چای سبز (1 گرم بر لیتر) در طی نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتیگراد) به مدت 10 روز جهت اندازهگیری شاخصهای پراکسید، اسید تیوباربیتوریک، اسیدهای چرب آزاد، ملانوسیس (لکه سیاه) و خصوصیات حسی مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار پراکسید، اسید تیوباربیتوریک و اسید چرب آزاد در میگوهای بستهبندی شده تحتخلاء در طی زمان نگهداری با روند کندی افزایش یافتند (05/0 >P). فرآوری میگو با عصاره چای سبز و بسته بندی تحتخلاء باعث کاهش تغییرات شیمیایی و تشکیل ملانوسیس در کمترین میزان خود در مقایسه با میگوهای نگهداری شده در شرایط بستهبندی تحتخلاء و نمونههای شاهد بود (05/0>P). نتایج حاصل از ارزیابی حسی نشان داد که ویژگیهای بافت، بو، طعم، رنگ و پذیرش کلی تمامی تیمارها و نمونه شاهد با گذشت زمان کاسته شد و نمونههای دارای بسته بندی تحتخلاء با عصاره چای سبز بطور معنیدار مقبولیت بهتری از نمونههای بستهبندی شده بدون عصاره چای سبز و شاهد داشتند. به طور کلی، میگوهای نگهداری شده با عصاره چای سبز پیش از بستهبندی تحتخلاء بیشترین مدت زمان ماندگاری را طی نگهداری در یخچال داشتند.
کلید واژگان
میگوی سفید سرتیزماندگاری
عصاره چای سبز
بستهبندی تحتخلاء
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی کارشناسی گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر2 استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
شاپا
2008-515X2676-5691



