بررسی کارایی تیمارهای گاز ازن، پوشش کیتوزان و دما در طول نگهداری خرمای مضافتی و بهینهیابی شرایط نگهداری به روش سطح پاسخ
(ندگان)پدیدآور
سرحدی, حمیدحداد خداپرست, محمد حسینصداقت, ناصرمحبی, محبتمیلانی, الناز
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه به منظور ارزیابی ماندگاری خرما و کاهش بار میکروبی آن، از تیمار گاز ازن و پوشش کیتوزان در دماهای مختلف در طول فرایند نگهداری خرما استفاده گردید. به همین منظور در قالب طرح سطح پاسخ خرماهای مورد آزمون در سه سطح (0، 5/2 و 5 ppm) و به مدت 1 ساعت ازن زنی شدند. سپس توسط پوشش کیتوزان نیز در سه سطح ( 0، 1 و 2 %) پوششدهی گردیدند و پس از بسته بندی به روش تجاری موجود در بازار، تا پایان آزمایشات در سه دمای oC 5، 15 و 25 نگهداری شدند. نتایج رشد کپک و مخمرها، کلیفرمها و شمارش کلی باکتریها نشان داد که تعداد آنها با افزایش غلظت گاز ازن و درصد کیتوزان مصرفی رابطه معکوس داشته و با دما و نیز طول مدت نگهداری رابطه مستقیم دارد. با توجه به مسائل اقتصادی، تمایل به استفاده از غلظتهای کمتر گاز ازن و پوشش کیتوزان و همچنین نگهداری خرما در دماهای اتاق در زمان طولانی، وجود دارد و بر همین اساس دادهها بهینهیابی گردید و مقادیر ازن، کیتوزان، دما و زمان به ترتیب ppm 01/2، 84/0%، oC 04/22 و 99/39 روز برای خرمایی با رطوبت 29% پیشنهاد گردید.
کلید واژگان
واژگان کلیدی: ازنخرما
سطح پاسخ
کیتوزان
ماندگاری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران.2 دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
2 دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
3 دانشیار گروه فرآوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
شاپا
2008-515X2676-5691



