• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیمی سبز و فناوریهای پایدار
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیمی سبز و فناوریهای پایدار
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    افزایش عملکرد فیلم بسته بندی با استفاده از روش بسته بندی فعال حاوی ماده طبیعی گیاهی

    (ندگان)پدیدآور
    تاج الدین, بهجتعراقی, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    345.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آلودگی‌های میکروبی یکی از علت‌های اصلی ضایعات پس از برداشت تولیدات کشاورزی است. روش‌های مختلفی ازجمله استفاده از قارچ‌کش‌‌ها برای مهار آلودگی‌های میکروبی وجود دارد، اما روش استفاده از قارچ‌کش‌‌ها، علاوه بر ایجاد مقاومت در عوامل بیماری‌زا باعث آلودگی‌های غذایی و زیست‌محیطی می‌شود، طوری که اکنون مقررات سختگیرانه‌ای برای باقیمانده میزان سموم در قسمت خوراکی محصولات تازه اعمال می‌شود. از طرف دیگر، مصرف‌کنندگان، محصولات ارگانیک بدون هیچ‌گونه آلودگی میکروبی را ترجیح می‌دهند. این دلایل، ضرورت جستجوی جایگزینی قارچ‌کش-های طبیعی به‌جای قارچ‌کش‌های مصنوعی را در صنعت بسته‌بندی ایجاب می‌کند. بسته‌بندی فعال، از طریق آزادسازی و انتشار مواد ضد میکروبی در سطح میوه‌ها و سبزی‌ها، باعث حفظ ویژگی‌های حسی از جمله شادابی و درخشندگی تولیدات کشاورزی، افزایش عمر انباری و حفظ سلامت آن‌ها و در نتیجه کاهش ضایعات پس از برداشت می‌شود. استفاده از ترکیبات طبیعی مانند کارواکرول با خواص ضدقارچی در شبکه فیلم بسته‌بندی به‌عنوان یکی از راهکارهای مهار آلودگی‌های میکروبی مطرح است که در این مقاله به آن پرداخته می‌شود. مشاهدات نشان داد که محیط‌کشت حاوی فیلم بسته‌بندی بدون کارواکرال بیشترین و محیط‌کشت حاوی فیلم دارای 2 درصد کارواکرول کمترین قطر میسیلیوم را داشته‌اند.
    کلید واژگان
    آلودگی قارچی
    بسته‌بندی فعال
    عملکرد فیلم
    ضایعات کشاورزی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی پس از برداشت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

    شاپا
    2676-5012
    URI
    http://gcst.ccerci.ac.ir/article_106338.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/372213

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب