نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچوپان, یحیی چوپانfa_IR
dc.contributor.authorامامی, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:52:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:52:02Z
dc.date.available1399-07-09T09:52:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:52:02Z
dc.date.issued2019-11-22en_US
dc.date.issued1398-09-01fa_IR
dc.date.submitted2020-07-14en_US
dc.date.submitted1399-04-24fa_IR
dc.identifier.citationچوپان, یحیی چوپان, امامی, سمیه. (1398). بررسی شاخص‌های کیفیت منابع آب زیرزمینی در اقلیم سرد و خشک. فصلنامه زمین شناسی محیط زیست, 13(48), 71-81.fa_IR
dc.identifier.urihttp://geojournal.iiau.ac.ir/article_674279.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/370236
dc.description.abstract<strong>استفاده بی­رویه از منابع آبی موجود و خشکسالی­های پی در پی در سالیان اخیر موجب شده است تا منابع آب آبیاری نه تنها از نظر کمی، بلکه از نظر کیفی نیز به­شدت دچار تغییرات نامطلوب گردند. کیفیت آب از مهم­ترین عوامل تعیین­کننده به­منظور کاربرد آن در مصارف مختلف آب به­شمار می­رود. لذا مدیریت و پایش کیفیت منابع آب از اهمیت بالایی برخوردار است.</strong><strong> در این تحقیق به بررسی کیفیت منابع آب موجود در منطقه سیوکی شهرستان تربت­حیدریه با توجه به آنالیز شیمیایی منابع آبی مورد استفاده در بخش کشاورزی شامل پساب کارخانه قند، پساب تصفیه­شده فاضلاب شهری، قنات و چاه (تعداد 10 حلقه چاه با کاربری کشاورزی) طی دوره آماری 92-1388 و دیاگرام ویلکاکس، شاخص نفوذپذیری </strong><strong>(I)</strong><strong>، نسبت جذبی سدیم </strong><strong>(SAR)</strong><strong>، درصد سدیم و کلر و دیگر آنیون­ها و کاتیون­ها پرداخته شد.</strong><strong>نتایج حاصل نشان داد که مقدار شوری پساب در حدود 20000 میلی­موس بر سانتی­متر می­باشد که در کلاس شوری زیاد </strong><strong>(C4)</strong><strong> قرار گرفت. بر طبق نمودار ویلکاکس و </strong><strong>SAR</strong><strong>، اکثر نمونه ها در کلاس </strong><strong>C<sub>4</sub>S<sub>1</sub></strong><strong> و در رده آب­های متوسط قرار گرفتند. براساس نتایج، تمامی منابع آبی منطقه مورد مطالعه، اعم از متعارف و نامتعارف برای کشاورزی مناسب می</strong><strong>‎</strong><strong>باشند، ولی برای پساب تصفیه­خانه می­بایست تدابیر</strong><strong> بیش­تری در خصوص کشاورزی و کشت محصولات انجام شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent882
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهرfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه زمین شناسی محیط زیستfa_IR
dc.subjectمصارف کشاورزیfa_IR
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.subjectآنالیز شیمیاییfa_IR
dc.subjectقناتfa_IR
dc.subjectپسابfa_IR
dc.titleبررسی شاخص‌های کیفیت منابع آب زیرزمینی در اقلیم سرد و خشکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue48
dc.citation.spage71
dc.citation.epage81
nlai.contributor.orcid0000-0001-8034-4652


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد