• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    برآورد میزان دو آنزیم‏ PPO و POD موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و آنالیز رگرسیونی چندگانه در طول دوره انبارمانی

    (ندگان)پدیدآور
    سلطانی کاظمی, مریمآبدانان مهدی زاده, ساماننداف زاده, مریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.462 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پلی فنل اکسیدازها (PPO) و پراکسیدازها (POD) آنزیم‏هایی هستند که باعث قهوه‏ای شدن بافت میوه‌ها و سبزی‌ها، ایجاد ظاهری نامناسب و کاهش کیفیت در آن‌ها می‏شوند. هدف از این تحقیق بررسی تغییرات فعالیت آنزیم‏های PPO و POD موز طی شرایط انبارمانی در دمای اتاق (C° 25) می‏باشد. بدین منظور طی مدت زمان انبارمانی در روزهای صفر، 3، 6 و 9 با انجام عملیات پردازش تصویر، پارامترهای فرکتالی و رنگی از تصاویر نمونه‌ها استخراج و سپس فعالیت آنزیمی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش آنالیز فرکتال به منظور بررسی پدیده‌ی قهوه‏ای شدن آنزیمی برای موز پیشنهاد داده شد؛ از مجموعه تصاویر اخذ شده، 2 ویژگی بافت فرکتالی (FDavg و FDlac) و 6 ویژگی رنگی (r، g، b، L*، a*، b*) به منظور توسعه مدل رگرسیونی بررسی شدند. نهایتاً نشان داده شد که ویژگی‏های فرکتالی FDavg و FDlac از توانایی بیشتری نسبت به ویژگی‏های رنگی جهت پیشگویی آنزیم‏های POD (903/0=R2) و PPO (896/0=R2) برخوردار هستند. بدین ترتیب در مجموع می‌توان گفت که پردازش تصاویر دیجیتالی و رگرسیون چندگانه در پیشگویی آنزیم‏های PPO و POD دارای عملکرد مطلوب و قابل قبولی می‌باشند.
    کلید واژگان
    موز
    قهوه‏ای شدن آنزیمی
    آنزیم های PPO و POD
    بعد فرکتال
    رگرسیون چندگانه
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-07-23
    1397-05-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    استادیار، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2380.1554
    http://jift.irost.ir/article_605.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367821

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب