برآورد میزان دو آنزیم PPO و POD موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و آنالیز رگرسیونی چندگانه در طول دوره انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
سلطانی کاظمی, مریمآبدانان مهدی زاده, ساماننداف زاده, مریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پلی فنل اکسیدازها (PPO) و پراکسیدازها (POD) آنزیمهایی هستند که باعث قهوهای شدن بافت میوهها و سبزیها، ایجاد ظاهری نامناسب و کاهش کیفیت در آنها میشوند. هدف از این تحقیق بررسی تغییرات فعالیت آنزیمهای PPO و POD موز طی شرایط انبارمانی در دمای اتاق (C° 25) میباشد. بدین منظور طی مدت زمان انبارمانی در روزهای صفر، 3، 6 و 9 با انجام عملیات پردازش تصویر، پارامترهای فرکتالی و رنگی از تصاویر نمونهها استخراج و سپس فعالیت آنزیمی آنها مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش آنالیز فرکتال به منظور بررسی پدیدهی قهوهای شدن آنزیمی برای موز پیشنهاد داده شد؛ از مجموعه تصاویر اخذ شده، 2 ویژگی بافت فرکتالی (FDavg و FDlac) و 6 ویژگی رنگی (r، g، b، L*، a*، b*) به منظور توسعه مدل رگرسیونی بررسی شدند. نهایتاً نشان داده شد که ویژگیهای فرکتالی FDavg و FDlac از توانایی بیشتری نسبت به ویژگیهای رنگی جهت پیشگویی آنزیمهای POD (903/0=R2) و PPO (896/0=R2) برخوردار هستند. بدین ترتیب در مجموع میتوان گفت که پردازش تصاویر دیجیتالی و رگرسیون چندگانه در پیشگویی آنزیمهای PPO و POD دارای عملکرد مطلوب و قابل قبولی میباشند.
کلید واژگان
موزقهوهای شدن آنزیمی
آنزیم های PPO و POD
بعد فرکتال
رگرسیون چندگانه
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-07-231397-05-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستاناستادیار، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسى زراعى و عمران روستایى، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزى و منابع طبیعى خوزستان
شاپا
2476-47872476-4795




