اثر فیلمهای زیستتخریبپذیر بر پایه کیتوسان/پلیوینیلالکل/ژلاتین حاوی سینامالدهید در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
قادری, جابرحسینی, سید فخرالدینگومز گیلن, ماریا کارمننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور بررسی مقایسهای اثر افزودن سینامالدهید به دو شکل آزاد (6/1%، حجمی/حجمی) و نانوکپسولهشده (375/0%، وزنی/وزنی) بر خصوصیات فیلم زیست تخریبپذیر بر پایه کیتوسان/پلیوینیل الکل/ژلاتین ماهی و در ادامه پتانسیل آن جهت افزایش زمان ماندگاری فیلهی تازه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال (°C 4) صورت پذیرفت. نتایج نشان داد افزودن سینامالدهید به صورت آزاد و نانوکپسولهشده باعث افزایش نفوذپذیری به بخارآب (WVP) فیلمها شده، همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تفاوتهای قابل توجه در ریختشناسی سطح بین فیلم خالص و فیلمهای حاوی سینامالدهید (آزاد و کپسولهشده) را آشکار نمود. در فاز دوم مطالعه حاضر، اثرات ضداکسیداسیونی/ضدمیکروبی فیلمهای زیستتخریبپذیر تهیهشده جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی در چهار تیمار به ترتیب شامل شاهد (بدون پوشش) (Control)، نمونه پوشش داده شده با فیلم خالص (بدون سینامالدهید آزاد و نانوکپسولهشده) (CT)؛ فیلههای پوشش داده شده با فیلم حاوی 6/1% (حجمی/حجمی) سینامالدهید آزاد (FCCT)؛ و نمونه پوشش داده شده با فیلم حاوی 375/0% (وزنی/وزنی) سینامالدهید نانوکپسولهشده (NCCT) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده، مقادیر تیوباربیتوریک اسید (TBA) فیلهها در تیمار FCCT به طور معنیداری کمتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). آزمون رنگ-سنجی فیلهها نیز نشان داد که شاخص روشنایی (L*) از روز 12 نگهداری در تیمار FCCT کمتر از سایر تیمارها بوده است. همچنین، تیمار FCCT حاوی مقادیر کمتری از بار باکتریایی کل (TVC) و نیز باکتریهای سرمادوست (PTC) در سراسر دوره نگهداری بود بطوریکه در روز 12 نگهداری به حد نهایی بار باکتریایی اجازه داده شده برای مصرف انسانی برسد. در مجموع، فیلم زیستتخریبپذیر حاوی سینامالدهید به عنوان یک نگهدارنده طبیعی میتواند جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان استفاده شود.
کلید واژگان
بستهبندی زیستتخریبپذیرسینامالدهید
ماهی قزلآلایرنگین کمان
بار باکتریایی
زمان ماندگاری
بسته بندی مواد غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایراندانشیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
استاد، موسسه علوم و تکنولوژی مواد غذایی و تغذیه (ICTAN-CSIC)، مادرید، اسپانیا
شاپا
2476-47872476-4795




