بررسی روند تغییرات ویژگی های رنگی و بافتی گوشت ماهی کپور با کمک پردازش تصویر
(ندگان)پدیدآور
کاظمی کرجی, فاطمهآبدانان مهدی زاده, ساماناورک, هادینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کیفیت ماهی تحت تاثیر روشهای حمل و نقل، شرایط نگهداری و زمان انبارمانی میباشد و این عوامل موجب تغییرات شیمیایی در ماهی شده، در نتیجه با تسریع در تخریب و فساد بافت ماهی مصرف آن را برای بدن انسان خطرناک میکند. بیشتر روشهای مورد استفاده برای بررسی تازگی ماهی هزینه بر و مخرب هستند. لذا هدف از این پژوهش توسعه روشی غیر مخرب بر مبنای رابطه بین رنگ و بافت چشم و آبشش به کمک سامانه بینایی ماشین در نظر گرفته شد. بر این اساس بعد از استخراج ناحیه مورد نظر از تصاویر (چشم و آبشش) ویژگی رنگی و بافتی از تصاویر استخراج و به کمک الگوریتم انتخاب ویژگی فیشر مناسبترین آنها انتخاب و عمل گروهبندی با کمک دو روش طبقهبندی QDA و LDA انجام پذیرفت. برای طبقهبند QDA ویژگیهای V_HSV (استخراج شده از آبشش)، انرژی و تباین (استخراج شده از چشم ماهی) و برای طبقه بند LDA ویژگی انرژی (استخراجی از چشم)، تباین (استخراجی از چشم)، V_HSV (استخراجی از آبشش)، یکنواختی (استخراجی از چشم) و H_HSV (استخراجی از آبشش)، به ترتیب به دقت 93% و 96% رسید.
کلید واژگان
ماهی کپورگوشت
ارزیابی کیفیت
بینایی ماشین
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-01-211397-11-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستاناستادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی خوزستان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
شاپا
2476-47872476-4795




