تأثیر امواج فراصوت و پوشش خوراکی روی چروکیدگی قطعات سیبزمینی طی سرخکردن
(ندگان)پدیدآور
رونقی, طاووسدهقان نیا, جلالقنبرزاده, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آگاهی از روابط بین متغیرهای مختلف طی فرآیند سرخکردن عمیق محصولات غذایی از طریق مدلسازی میتواند راه مناسبی برای کنترل بهینه شرایط فرآیند و در نتیجه افزایش کیفیت محصول سرخشده باشد. هدف از این پژوهش، بررسی و مدلسازی چروکیدگی طی سرخکردن قطعات سیبزمینی پیشتیمارشده با غلظت 1/0 و %2/0 کربوکسیمتیلسلولز و امواج فراصوت با فرکانس 40 کیلوهرتز به مدت 15 دقیقه بود. قطعات سیبزمینی با اندازههای 4×2/1×2/1 سانتیمتر برش داده شدند و بعد از انجام پیشتیمارهای مربوطه در سه دمای 150، 170 و Cº190 به مدت 1، 2، 3 و 4 دقیقه سرخ شدند. پیشتیمار پوشش خوراکی در هر دو غلظت و همچنین امواج فراصوت، میزان چروکیدگی را نسبت به نمونه شاهد بهطور معنیداری از لحاظ آماری کاهش دادند. بهدلیل فقدان مدلهای تجربی مناسب در منابع جهت مدلسازی چروکیدگی، در این مطالعه از تعدادی مدل تجربی پیشنهادی برای مدلسازی این پارامتر استفاده گردید. میانگین ضریب همبستگی بین نتایج آزمایشی با نتایج حاصل از این مدلها 98/0 بود.
کلید واژگان
انتقال جرمسرخکردن
خروج رطوبت
مدلسازی
چروکیدگی
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریزدانشیار، دانشگاه تبریز
استاد، دانشگاه تبریز
شاپا
2476-47872476-4795




