مدل سازی دانسیته ظاهری طی خشک کردن آلوی پیش تیمار شده با اولتراسوند و آبگیری اسمزی
(ندگان)پدیدآور
قربانی, رسولدهقان نیا, جلالسیدلو هریس, سید صادققنبرزاده, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، تأثیر بهکارگیری همزمان پیشتیمارهای اولتراسوند و آبگیری اسمزی بر تغییرات دانسیته ظاهری آلو طی خشکشدن در دمای 80 درجه سانتیگراد و سرعت هوای 4/1 متر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفت. پیشتیمارهای انجام شده شامل اولتراسوند در 2 زمان 10 و 30 دقیقه، غلظت محلول اسمزی در 2 بریکس 50 و 70 و زمان فرآیند اسمز در 4 زمان 60، 120، 180 و 240 دقیقه بودند. در ادامه، مدلسازی دانسیته ظاهری توسط مدلهای موجود در منابع و همچنین مدلهای پیشنهادی در این تحقیق انجام گرفت. نتایج نشان داد که استفاده همزمان از اولتراسوند و آبگیری اسمزی، میزان دانسیته ظاهری را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش میدهد. همچنین، افزایش زمان اولتراسوند، غلظت محلول اسمزی و زمان فرآیند اسمز باعث افزایش دانسیته ظاهری شد. علاوه بر این، یکی از مدلهای توسعه یافته پیشنهادی بهعنوان مناسبترین مدل پیشبینی کننده دانسیته ظاهری آلو تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. سپس، با انجام آنالیز رگرسیون غیرخطی مدل انتخابی، رابطه بین ضرایب مدل با متغیرهای بهکار رفته در این تحقیق بهدست آمد.
کلید واژگان
"خشککردن آلو""اولتراسوند"
" آبگیری اسمزی"
"دانسیته ظاهری"
"مدلسازی"
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریزاستادیار، دانشگاه تبریز
استادیار، دانشگاه تبریز
دانشیار، دانشگاه تبریز
شاپا
2476-47872476-4795




