نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشمس آبادی, حسینعلیfa_IR
dc.contributor.authorباقری, هادیfa_IR
dc.contributor.authorامیری, عمادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:44:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:44:09Z
dc.date.available1399-07-09T09:44:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:44:09Z
dc.date.issued2017-04-21en_US
dc.date.issued1396-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-25en_US
dc.date.submitted1395-09-05fa_IR
dc.identifier.citationشمس آبادی, حسینعلی, باقری, هادی, امیری, عماد. (1396). ارزیابی خصوصیات کیفی ذرت خشک شده با سامانه خشک‌کن استوانه‌ای دوار ناپیوسته جریان متقاطع. فناوری‌های نوین غذایی, 4(3), 1-10. doi: 10.22104/jift.2017.419fa_IR
dc.identifier.issn2476-4787
dc.identifier.issn2476-4795
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.419
dc.identifier.urihttp://jift.irost.ir/article_419.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367650
dc.description.abstractخشک کردن یکی از متداول‌ترین اشکال فرآوری محصولات کشاورزی بوده و هدف از آن افزایش ماندگاری فرآورده نهایی است. ذرت با نام علمی Zea mayz یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان متعلق به گیاهان تک‌لپه‌ای می‌باشد و دارای ارزش تغذیه‌ای بالای می‌باشد. در این مطالعه اثر دمای هوای ورودی در چهار سطح (35، 50، 65 و 80 درجه سانتی‌گراد)، سرعت چرخش استوانه در سه سطح (2، 6 و 10 دور بر دقیقه) و میزان رطوبت نهایی دانه‌ها در دو سطح (13 و 17 درصد) بر پارامتر‌های نهایی همچون زمان خشک شدن (دقیقه)، میزان دانه‌های شکسته (درصد) و میزان دانه‌های ترک خورده (درصد) بررسی شد. برای این منظور یک خشک‌کن استوانه‌ای دوار ناپیوسته جریان متقاطع مجهز به سامانه کنترل دما و سرعت چرخش استوانه طراحی و ساخته شد. نتایج نشان داد که درصد دانه‌های شکسته و ترک خورده با افزایش دمای فرایند از 35 به 80 درجه سانتی‌گراد افزایش یافت و مدت زمان لازم برای خشک شدن نمونه‌ها کاهش یافت. با افزایش سرعت چرخش استوانه، درصد دانه‌های شکسته و زمان خشک شدن افزایش پیدا کرد، اما تأثیر زیادی بر روی میزان دانه‌های ترک خورده نداشت. زمان خشک شدن دانه‌های ذرت، درصد دانه‌های شکسته و درصد دانه‌های ترک خورده برای رطوبت 17 درصد کمتر از رطوبت 13درصد بود. با توجه به نتایج حاصله، دمای65 درجه سانتی‌گراد، سرعت چرخش استوانه 2 دور بر دقیقه و رطوبت 17 درصد بهترین شرایط برای خشک کردن دانه‌های ذرت در خشک‌کن استوانه‌ای دوار جریان متقاطع تعیین شد.fa_IR
dc.format.extent280
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانfa_IR
dc.publisherIranian Research Organization for Science and Tecgnologyen_US
dc.relation.ispartofفناوری‌های نوین غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofInnovative Food Technologiesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.419
dc.subjectخشک کردنfa_IR
dc.subjectذرتfa_IR
dc.subjectخشک کن استوانه ای دوار ناپیوستهfa_IR
dc.subjectدرصد ترک خوردگیfa_IR
dc.subjectمهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات کیفی ذرت خشک شده با سامانه خشک‌کن استوانه‌ای دوار ناپیوسته جریان متقاطعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻣﮑﺎﻧﯿﮏ ﺑﯿﻮﺳﯿﺴﺘﻢ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentداﻧﺸﺠﻮى دﮐﺘﺮى، ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﻣﻮاد و ﻃﺮاﺣﯽ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentداﻧﺸﺠﻮى ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﻰ ارﺷﺪ، ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻣﮑﺎﻧﯿﮏ ﺑﯿﻮﺳﯿﺴﺘﻢ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage10


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد