ارزیابی خصوصیات کیفی ذرت خشک شده با سامانه خشککن استوانهای دوار ناپیوسته جریان متقاطع
(ندگان)پدیدآور
شمس آبادی, حسینعلیباقری, هادیامیری, عمادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
خشک کردن یکی از متداولترین اشکال فرآوری محصولات کشاورزی بوده و هدف از آن افزایش ماندگاری فرآورده نهایی است. ذرت با نام علمی Zea mayz یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان متعلق به گیاهان تکلپهای میباشد و دارای ارزش تغذیهای بالای میباشد. در این مطالعه اثر دمای هوای ورودی در چهار سطح (35، 50، 65 و 80 درجه سانتیگراد)، سرعت چرخش استوانه در سه سطح (2، 6 و 10 دور بر دقیقه) و میزان رطوبت نهایی دانهها در دو سطح (13 و 17 درصد) بر پارامترهای نهایی همچون زمان خشک شدن (دقیقه)، میزان دانههای شکسته (درصد) و میزان دانههای ترک خورده (درصد) بررسی شد. برای این منظور یک خشککن استوانهای دوار ناپیوسته جریان متقاطع مجهز به سامانه کنترل دما و سرعت چرخش استوانه طراحی و ساخته شد. نتایج نشان داد که درصد دانههای شکسته و ترک خورده با افزایش دمای فرایند از 35 به 80 درجه سانتیگراد افزایش یافت و مدت زمان لازم برای خشک شدن نمونهها کاهش یافت. با افزایش سرعت چرخش استوانه، درصد دانههای شکسته و زمان خشک شدن افزایش پیدا کرد، اما تأثیر زیادی بر روی میزان دانههای ترک خورده نداشت. زمان خشک شدن دانههای ذرت، درصد دانههای شکسته و درصد دانههای ترک خورده برای رطوبت 17 درصد کمتر از رطوبت 13درصد بود. با توجه به نتایج حاصله، دمای65 درجه سانتیگراد، سرعت چرخش استوانه 2 دور بر دقیقه و رطوبت 17 درصد بهترین شرایط برای خشک کردن دانههای ذرت در خشککن استوانهای دوار جریان متقاطع تعیین شد.
کلید واژگان
خشک کردنذرت
خشک کن استوانه ای دوار ناپیوسته
درصد ترک خوردگی
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
استادیار، ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻣﮑﺎﻧﯿﮏ ﺑﯿﻮﺳﯿﺴﺘﻢ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگانداﻧﺸﺠﻮى دﮐﺘﺮى، ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﻣﻮاد و ﻃﺮاﺣﯽ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
داﻧﺸﺠﻮى ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﻰ ارﺷﺪ، ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻣﮑﺎﻧﯿﮏ ﺑﯿﻮﺳﯿﺴﺘﻢ، دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
شاپا
2476-47872476-4795




