بررسی تاثیر پارامترهای رقم، دما و سرعت جریان هوا در عملکرد کیفی یک خشک کن لایه نازک برنج
(ندگان)پدیدآور
قدرتی, علیکلانتری, داودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت فرآیند خشک کردن شلتوک در فرآوری برنج، در کار تحقیقاتی حاضر تاثیر دماهای مختلف خشککردن (40، 50 و 60 درجه سلسیوس) و سرعت جریان هوا (صفر، 65/2 و 4 متر بر ثانیه) بر زمان خشک شدن و درصد شکستگی دانههای شلتوک سه رقم برنج طارم، جلودار و فجر در یک خشک کن لایه نازک برنج مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن از 40 تا 60 درجه سلسیوس، زمان خشک شدن شلتوک به میزان متوسط 55% کاهش و درصد شکست دانه به مقدار متوسط 50% افزایش می یابد. زمان خشک شدن ارقام دانه متوسط بخاطر سطح تبادل حرارتی کمتر دانه و پوسته شلتوک ضخیم تر، بیشتر از ارقام دانه بلند بدست آمد. اما به دلیل همین بافت و ساختار دانه، مقاومت بیشتری را در برابر شکست نشان دادند. از طرف دیگر ایجاد جریان باد گرم با سرعت مناسب، نه تنها باعث کاهش زمان خشک شدن شلتوک شد، بلکه به طور معنی داری درصد شکست دانه را نیزکاهش داد. با توجه نتایج تحقیق حاضر، سرعت جریان هوای 65/2 متر بر ثانیه نسبت به سرعت جریان 4 متر بر ثانیه مخصوصا در دمای خشک کردن 50 درجه سانتیگراد تاثیر چشمگیری بر کاهش درصد شکست دانه دارد.
کلید واژگان
شلتوکخشک کردن
سرعت جریان هوا
زمان خشک شدن
درصد شکست
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-10-221395-08-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریهیات علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2476-47872476-4795




