ارزیابی پارامترهای رنگی، رطوبت و میزان انرژی مصرفی طی برشته کردن مغز بادام زمینی با استفاده از هوای داغ
(ندگان)پدیدآور
باقری, هادیکاشانی نژاد, مهدیضیائیفر, امان محمداعلمی, مهراننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برشته کردن یکی از متداولترین اشکال فراوری مغزها بوده و هدف از آن افزایش پذیرش کلی فراورده است. رنگ ظاهری بهعنوان یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی کیفیت مواد غذایی از جمله محصولات برشته شده بهشمار میآید. در این مطالعه اثر متغیرهای فرایند برشته کردن شامل دما و زمان فرایند بر پارامترهای کمی رنگ مانند شاخص روشنایی (L*)، شاخص قرمزی (a*)، شاخص زردی (b*)، تغییرات کلی رنگ ( ΔE)، شاخص کروما یا اشباعیت (SI)، زاویه هیو (Hue)، شاخص سفیدی (WI) و شاخص قهوهای شدن (BI) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان رطوبت نهایی مغزها و میزان انرژی مصرفی برای برشته کردن مغزها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش دما و زمان برشته کردن باعث کاهش مقدار L*، b*، زاویه هیو و شاخص سفیدی و افزایش ΔEو شاخص قهوهای شدن مغز دانههای بادام زمینی گردید (P
کلید واژگان
برشته کردنمغز بادام زمینی
رنگ
شاخص قهوهای شدن
انرژی مصرفی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترا، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2476-47872476-4795




