• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی نرخ تغییر رطوبت و درصد شکستگی دانه های شلتوک با استفاده از خشک کن مایکروویو

    (ندگان)پدیدآور
    جعفری, حسنکلانتری, داودآزادبخت, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.165 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از حساس ترین مراحلی که باید در فرایند تبدیل شلتوک انجام شود، عملیات خشک کردن می باشد. رعایت اصول دقیق، علمی و فنی در فرایند خشک کردن شلتوک باعث می شود بازده تبدیل شلتوک به برنج سفید افزایش یافته و کیفیت محصول در طی انبارداری مدت طولانی تری حفظ شود. لذا در تحقیق حاضر شرایط مختلف استفاده از امواج مایکروویو از لحاظ میزان کاهش رطوبت و کمترین درصد شکستگی دانه های شلتوک در توان ها، زمان ها و همچنین لایه های مختلف مورد بررسی و آزمون قرار گرفته است. در این تحقیق از دو رقم شالی اصلاح شده نعمت و رقم طارم هاشمی که در مازندران بسیار رایج می باشد، استفاده گردید. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که درصد شکستگی دانه های شلتوک از توان 90 تا 450 وات بطور معنی داری افزایش و همزمان کسر رطوبتی دانه ها کاهش یافت. با توجه به نتایج حاصل از کار تحقیقاتی حاضر، توان های بیشتر از 450 وات به علت ایجاد سوختگی دانه های شلتوک توصیه نمی شود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که زمان امواج دهی 30 ثانیه، مدت استراحت دهی (خاموش بودن دستگاه) 60 ثانیه و توان 270 وات برای خشک کردن دانه های شلتوک با استفاده از امواج مایکروویو مناسب می باشد. در این شرایط میانگین درصد شکستگی دانه ها برابر با 29.37% بدست آمد.
    کلید واژگان
    خشک کردن
    مایکروویو
    کسر رطوبتی
    درصد شکستگی دانه
    علوم و صنایع غذایی
    فناوری غلات

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-07-23
    1394-05-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2015.204
    http://jift.irost.ir/article_204.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367589

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب