بهینه سازی استخراج اسید گلیسیریزیک از ریشه شیرین بیان به روش آب داغ تحت فشار در مقیاس پایلوت
(ندگان)پدیدآور
شب خیز, محمدعلیایکانی, محمدحسنگل محمد, فرشتهبشیری صدر, زین العابدیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، عصاره ریشه شیرین بیان به روش استخراج با آب داغ تحت فشار در مقیاس پایلوت، استخراج و میزان اسید گلیسیریزیک موجود در آن مورد مطالعه قرار گرفت و تاثیر پارامترهای مختلف از جمله دما و شدت جریان حلال در فشار ثابت بررسی گردید. برای آنالیز از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بهره گرفته شد. هدف از این تحقیق بدست آوردن شرایط بهینه استخراج اسید گلیسیریزیک از ریشه شیرین بیان با روش استخراج با آب داغ تحت فشار و با بهره گیری از روش آماری سطح پاسخ (RSM) بود. بیشترین بازده استخراج اسید گلیسیریزیک از شیرین بیان در فشار ثابت 15 بار، متوسط اندازه ذرات 1 میلیمتر، در دمای 90 درجه سلسیوس و شدت جریان 300 میلیلیتر بر دقیقه بدست آمد. استخراج با حلال آب با شیوه معمول استخراج با سوکسله مقایسه گردید. نتایج نشان داد استخراج با آب داغ تحت فشار توانایی بیشتری را در استخراج اسید گلیسیریزیک (51/570میلی گرم برگرم نمونه خشک) در مقایسه با روش معمول سوکسله (28/760میلی گرم بر گرم نمونه خشک) داشت.
کلید واژگان
استخراجآب داغ تحت فشار
شیرین بیان
اسید گلیسیریزیک
سطح پاسخ
علوم و صنایع غذایی
مهندسی شیمی
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایراندانشیار، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
استادیار، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
مربی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
شاپا
2476-47872476-4795




