• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    برآورد میزان شاخص‌شمارش کلی میکروبی میگوی پرورشی (گونه وانامی) به کمک پردازش تصویر

    (ندگان)پدیدآور
    گلی, رضاقاسمی ورنامخواستی, مهدیمیرزایی, مریممحتسبی, سید سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    661.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    افزایش میزان تولید و مصرف میگو اهمیت تازگی و کیفیت این محصول غذایی را برای صنعت میگو دو چندان کرده است. امروزه تعیین شاخص­های کیفی یکی از موضوع­های جدید و مورد علاقه­ی بسیاری از مهندسان صنایع غذایی و بیوسیستم است، زیرا دانستن میزان کیفیت مواد غذایی می­تواند اطلاعات بیش‌تری درباره­ی شرایط نگه‌داری و نظارت آن ارائه نماید. اهمیت مقوله پردازش تصاویر در کنترل کیفیت بدین جهت است که تعیین کیفیت مواد غذایی با هزینه کم‌تر و راحت‌تر می‌باشد و بدین ترتیب مواد غذایی از آسیب­های مکانیکی ناشی از آزمون­های شیمیایی مصون می­ماند. در این میان یکی از شاخص­های تازگی مواد غذایی به خصوص در آبزیان شمارش کلی میکروبی است. لذا در این مطالعه، سعی شده است مدلی برای پیش بینی مقادیر شمارش کلی میکروبی با کمک پردازش تصویر و شبکه­های عصبی مصنوعی برای میگوی (وانامی) در طی چهار مرحله نگه‌داری (روز اول، روز سوم، روزششم و روز نهم) با شرایط نگه‌داری مرسوم (دریخ و با صفر تا 2 درجه سانتی‌گراد) برآورد شود. پس از انتخاب بهترین شرایط نورپردازی، تصویر برداری به‌وسیله یک دوربین دیجیتال و در دو نمای بالا و کنار انجام گرفت. این تصاویر به رایانه انتقال داده شدند. سپس برای استخراج ویژگی­های تصویر از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار متلب استفاده شد. مقدار a* و b* بدست آمده از تصاویر بالا در طول نگه‌داری در سطح احتمال (p p
    کلید واژگان
    " میگو "
    " شمارش کلی میکروبی"
    "کیفیت "
    " ماشین بینایی"
    "شبکه‌های عصبی مصنوعی. "
    تغذیه
    علوم و صنایع غذایی
    فناوری گوشت
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-04-21
    1394-02-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه شهرکرد
    استادیار، دانشگاه شهرکرد
    دانشجوی دکترا، دانشگاه شهرکرد
    استاد، دانشگاه تهران

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2015.127
    http://jift.irost.ir/article_127.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367577

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب