برآورد میزان شاخصشمارش کلی میکروبی میگوی پرورشی (گونه وانامی) به کمک پردازش تصویر
(ندگان)پدیدآور
گلی, رضاقاسمی ورنامخواستی, مهدیمیرزایی, مریممحتسبی, سید سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش میزان تولید و مصرف میگو اهمیت تازگی و کیفیت این محصول غذایی را برای صنعت میگو دو چندان کرده است. امروزه تعیین شاخصهای کیفی یکی از موضوعهای جدید و مورد علاقهی بسیاری از مهندسان صنایع غذایی و بیوسیستم است، زیرا دانستن میزان کیفیت مواد غذایی میتواند اطلاعات بیشتری دربارهی شرایط نگهداری و نظارت آن ارائه نماید. اهمیت مقوله پردازش تصاویر در کنترل کیفیت بدین جهت است که تعیین کیفیت مواد غذایی با هزینه کمتر و راحتتر میباشد و بدین ترتیب مواد غذایی از آسیبهای مکانیکی ناشی از آزمونهای شیمیایی مصون میماند. در این میان یکی از شاخصهای تازگی مواد غذایی به خصوص در آبزیان شمارش کلی میکروبی است. لذا در این مطالعه، سعی شده است مدلی برای پیش بینی مقادیر شمارش کلی میکروبی با کمک پردازش تصویر و شبکههای عصبی مصنوعی برای میگوی (وانامی) در طی چهار مرحله نگهداری (روز اول، روز سوم، روزششم و روز نهم) با شرایط نگهداری مرسوم (دریخ و با صفر تا 2 درجه سانتیگراد) برآورد شود. پس از انتخاب بهترین شرایط نورپردازی، تصویر برداری بهوسیله یک دوربین دیجیتال و در دو نمای بالا و کنار انجام گرفت. این تصاویر به رایانه انتقال داده شدند. سپس برای استخراج ویژگیهای تصویر از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار متلب استفاده شد. مقدار a* و b* بدست آمده از تصاویر بالا در طول نگهداری در سطح احتمال (p p
کلید واژگان
" میگو "" شمارش کلی میکروبی"
"کیفیت "
" ماشین بینایی"
"شبکههای عصبی مصنوعی. "
تغذیه
علوم و صنایع غذایی
فناوری گوشت
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-04-211394-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه شهرکرداستادیار، دانشگاه شهرکرد
دانشجوی دکترا، دانشگاه شهرکرد
استاد، دانشگاه تهران
شاپا
2476-47872476-4795




