اثرپودرتوده زیستی اسپیرولینا پلاتنسیس بر برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید ایرانی پروبیوتیک حاوی پودر پونه کوهی تهیه شده به روش فراپالایش
(ندگان)پدیدآور
فدایی نوغانی, وجیههمزینانی, صدیقهخسروی دارانی, کیانوشاسلامی مشکنانی, عاطفهمیرزاده, ابوالفضلنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مسئلهای که امروزه بیشتر به آن پرداخته می شود دریافت بهینه مواد مغذی و شناسایی اجزایی است که وقتی به رژیم غذایی اضافه می شوند، بتوانند موجب افزایش سطح سلامت شوند. جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با توجه به دارا بودن خواص منحصر بفرد میتواند در غنیسازی پنیر مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش، اثر غلظتهای متفاوت ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (0، 0/3 ، 0/5، 0/8%) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی(pH و اسیدیته، پروتئین و بافت) و حسی پنیر فراپالایش حاوی 0/5 و 1% پونه کوهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهها به مدت 45 روز در دمای c°4 نگهداری شدند . 8 تیمار با 4 غلظت متفاوت جلبک (0/3،0، 0/5، 0/8% وزنی/وزنی) و 2 سطح متفاوت پونه کوهی(0/5، 1% وزنی/وزنی)تهیه شد. (جهت انجام آزمایشات در روزهای یکم ، پانزدهم ، سی ام و چهل وپنجم نمونه برداری انجام گرفت. نتایج نشان داد با افزودن پودر ریزجلبک میزان پروتئین ، اسیدیته و میزان سختی بافت به طور معنیداری افزایش یافت (P
کلید واژگان
واژگان کلیدی: "اسپیرولینا پلاتنسیس""ویژگیهای فیزیکوشیمیایی"
"پونه کوهی"
"پنیر پروبیوتیک"
تغذیه
زیستفناوری مواد غذایی
علوم و صنایع غذایی
فناوری فرآورده های لبنی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-04-211394-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدسدانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
دانش آموخته کارشناسی ارشد، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
شاپا
2476-47872476-4795




