| dc.contributor.author | خلفی, موسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, پوران | fa_IR |
| dc.contributor.author | فریدنیا, مهرسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | تبری, الما | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:32:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:32:35Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:32:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:32:35Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-05-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-02-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خلفی, موسی, محبی, حمید, کریمی, پوران, فریدنیا, مهرسا, تبری, الما. (1397). تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا و تمرین تداومی با شدت متوسط بر محتوای میتوکندری و PGC-1α چربی زیرپوستی در رتهای نر چاقشده با رژیم غذایی پرچرب. نشریه علوم زیستی ورزشی, 10(3), 297-315. doi: 10.22059/jsb.2018.258026.1273 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 20089325 | |
| dc.identifier.issn | 2676-4148 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.258026.1273 | |
| dc.identifier.uri | https://jsb.ut.ac.ir/article_69481.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363703 | |
| dc.description.abstract | هدف پژوهش حاضر، بررسی آثار تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) و تداومی با شدت متوسط (MICT)بر محتوای میتوکندری و PGC-1α چربی زیرپوستی در رتهای نر چاق بود. 40 سر رت نر پس از القای چاقی با رژیم غذایی پرچرب (به مدت 10 هفته)، 8 سر رت از گروه رژیم غذایی پرچرب (O) و 8 سر رت گروه رژیم غذایی استاندارد (C) کشته شده و سایر رتهای چاق بهطور تصادفی به سه گروه کنترل چاق (OC)، تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. برنامۀ HIIT شامل اجرای 10 وهله فعالیت 4 دقیقهای با شدت معادل 90-85 درصد VO<sub>2max</sub> و با دورههای استراحتی فعال 2 دقیقهای و برنامۀ MICT با شدت معادل 70-65 درصد VO<sub>2max</sub>با مسافت طیشدۀ همسان با HIIT به مدت 12 هفته و 5 جلسه در هر هفته اجرا شدند. از روش وسترن بلات برای اندازهگیری PGC-1α و از روش RT-PCR برای اندازهگیری بیان ژن mtDNA استفاده شد. تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای ANOVA، ANCOVA و بونفرونی انجام گرفت و سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که HIIT و MICT به افزایش شایان توجه محتوی پروتئینی PGC-1α و بیان mtDNA منجر شدند (05/0P<) بااینحال، HIIT اثرات بیشتری داشت (05/0P<). بهطور کلی، بهنظر میرسد که HIIT و MICT به افزایش بیوژنز میتوکندری در چربی زیرپوستی منجر میشوند، درحالیکه اثرات HIIT بهطور چشمگیری بیشتر است | fa_IR |
| dc.format.extent | 378 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه علوم زیستی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Sport Biosciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.258026.1273 | |
| dc.subject | بیوژنز میتوکندری | fa_IR |
| dc.subject | تمرین تناوبی با شدت بالا | fa_IR |
| dc.subject | تمرین تداومی با شدت متوسط | fa_IR |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به انسولین | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا و تمرین تداومی با شدت متوسط بر محتوای میتوکندری و PGC-1α چربی زیرپوستی در رتهای نر چاقشده با رژیم غذایی پرچرب | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 297 | |
| dc.citation.epage | 315 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-1524-9530 | |