| dc.contributor.author | برآبادی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رواسی, علی اصغر | fa_IR |
| dc.contributor.author | چوبینه, سیروس | fa_IR |
| dc.contributor.author | برآبادی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:32:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:32:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:32:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:32:20Z | |
| dc.date.issued | 2013-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-06-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-03-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برآبادی, علی, رواسی, علی اصغر, چوبینه, سیروس, برآبادی, حسن. (1392). تأثیر تمرین هوازی طولانی مدت قبلی و مصرف غذای پرچرب بر مارکر التهابی مولکول چسبان عروقی و نیمرخ لیپیدی مردان غیرورزشکار. نشریه علوم زیستی ورزشی, 5(2), 133-153. doi: 10.22059/jsb.2013.35044 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 20089325 | |
| dc.identifier.issn | 2676-4148 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2013.35044 | |
| dc.identifier.uri | https://jsb.ut.ac.ir/article_35044.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363619 | |
| dc.description.abstract | هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر یک جلسه فعالیت هوازی طولانیمدت پیشین با 70 درصد VO<sub>2</sub>max بر مارکر التهابی[1] (sVCAM-I) و نیمرخ لیپیدی متعاقب مصرف یک وعده غذای پرچرب در مردان غیرورزشکار بود. سطوح پلاسمایی مولکولهای چسبان و نیمرخ لیپیدی شاخصهای مهمی در برآورد خطر بیماریهای قلبی – عروقی بهشمار میروند. بهاین منظور 20 مرد جوان غیرورزشکار بهصورت تصادفی انتخاب و باتوجه به درصد چربی به دو گروه 10 نفره، تجربی (30/1±98/21 سال، 48/2±04/18 درصد چربی) و کنترل (22/1±06/22 سال، 54/3±15/18 درصد چربی) تقسیم شدند. گروه تجربی فعالیتی به مدت 90 دقیقه با شدت معینشده روی تردمیل انجام دادند. در روز بعد هر دو گروه یک وعده غذای پرچرب مصرف کردند. <br /> نمونههای خون در زمانهای 5/0 ساعت قبل و 5/0، 1، 3 و 24 ساعت بعد از غذا جمعآوری شد. برای تعیین نرمال بودن گروهها، از آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف (999/0 = PEX) (996/0 = PCON) و برای تعیین همگنی واریانسها از آزمون لوون و برای بررسی نتایج بینگروهی از آزمون تی مستقل استفاده شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر[2] و آزمون تعقیبی LSD نیز برای نشان دادن تفاوتهای درونگروهی استفاده شد. نتایج نشان داد یک جلسه تمرین هوازی طولانیمدت پیشین sVCAM-I را کاهش میدهد (029/0 = P). همچنین در نیم و 24 ساعت بعد از مصرف غذای پرچرب کاهش وجود داشت (016/0 = P) (049/0 = P). همچنین نشان داده شد یک جلسه تمرین هوازی طولانیمدت پیشین مقادیر HDL-c را افزایش (00/0 = P) اما مقادیر LDL-c (012/0 = P) و (00/0 = P) و تریگلیسیرید (037/0 = P) را کاهش میدهد. باتوجه به نتایج بهدستآمده میتوان گفت مصرف غذای پرچرب مقادیر sVCAM-I را افزایش میدهد و به افزایش التهاب و بیماری منجر میشود. تمرین قبلی میتواند شاخص sVCAM-I و نیمرخ لیپیدی را کاهش دهد که با احتمال کاهش بیماریهای قلبی همراه است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 255 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه علوم زیستی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Sport Biosciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2013.35044 | |
| dc.subject | فعال¬سازی آندوتلیال | fa_IR |
| dc.subject | غذای پرچرب | fa_IR |
| dc.subject | مولکول چسبان | fa_IR |
| dc.subject | آترواسکلروز | fa_IR |
| dc.subject | نیمرخ لیپیدی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تمرین هوازی طولانی مدت قبلی و مصرف غذای پرچرب بر مارکر التهابی مولکول چسبان عروقی و نیمرخ لیپیدی مردان غیرورزشکار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 133 | |
| dc.citation.epage | 153 | |