نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبرآبادی, علیfa_IR
dc.contributor.authorرواسی, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorچوبینه, سیروسfa_IR
dc.contributor.authorبرآبادی, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:32:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:32:20Z
dc.date.available1399-07-09T09:32:20Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:32:20Z
dc.date.issued2013-08-23en_US
dc.date.issued1392-06-01fa_IR
dc.date.submitted2012-06-07en_US
dc.date.submitted1391-03-18fa_IR
dc.identifier.citationبرآبادی, علی, رواسی, علی اصغر, چوبینه, سیروس, برآبادی, حسن. (1392). تأثیر تمرین هوازی طولانی مدت قبلی و مصرف غذای پرچرب بر مارکر التهابی مولکول چسبان عروقی و نیمرخ لیپیدی مردان غیرورزشکار. نشریه علوم زیستی ورزشی, 5(2), 133-153. doi: 10.22059/jsb.2013.35044fa_IR
dc.identifier.issn20089325
dc.identifier.issn2676-4148
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2013.35044
dc.identifier.urihttps://jsb.ut.ac.ir/article_35044.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363619
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر یک جلسه فعالیت هوازی طولانی­مدت پیشین با 70 درصد VO<sub>2</sub>max بر مارکر التهابی[1] (sVCAM-I) و نیمرخ لیپیدی متعاقب مصرف یک وعده غذای پرچرب در مردان غیرورزشکار بود. سطوح پلاسمایی مولکول­های چسبان و نیمرخ لیپیدی شاخص­های مهمی در برآورد خطر بیماری­های قلبی – عروقی به­شمار می­روند. به­این منظور 20 مرد جوان غیرورزشکار به­صورت تصادفی انتخاب و باتوجه به درصد چربی به دو گروه 10 نفره، تجربی (30/1±98/21 سال، 48/2±04/18 درصد چربی) و کنترل (22/1±06/22 سال، 54/3±15/18 درصد چربی) تقسیم شدند. گروه تجربی فعالیتی به مدت 90 دقیقه با شدت معین­شده روی تردمیل انجام دادند. در روز بعد هر دو گروه یک وعده غذای پرچرب مصرف کردند. <br /> نمونه­های خون در زمان­های 5/0 ساعت قبل و 5/0، 1، 3 و 24 ساعت بعد از غذا جمع­آوری شد. برای تعیین نرمال بودن گروه­ها، از آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف (999/0 = PEX) (996/0 = PCON) و برای تعیین همگنی واریانس­ها از آزمون لوون و برای بررسی نتایج بین­گروهی از آزمون تی مستقل استفاده شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه­گیری­های مکرر[2] و آزمون تعقیبی LSD نیز برای نشان دادن تفاوت­های درون­گروهی استفاده شد. نتایج نشان داد یک جلسه تمرین هوازی طولانی­مدت پیشین sVCAM-I را کاهش می­دهد (029/0 = P). همچنین در نیم و 24 ساعت بعد از مصرف غذای پرچرب کاهش وجود داشت (016/0 = P) (049/0 = P). همچنین نشان داده شد یک جلسه تمرین هوازی طولانی­مدت پیشین مقادیر HDL-c را افزایش (00/0 = P) اما مقادیر LDL-c (012/0 = P) و  (00/0 = P) و تری­گلیسیرید (037/0 = P) را کاهش می­دهد. باتوجه به نتایج به­دست­آمده می­توان گفت مصرف غذای پرچرب مقادیر sVCAM-I را افزایش می­دهد و به افزایش التهاب و بیماری منجر می­شود. تمرین قبلی می­تواند شاخص sVCAM-I و نیمرخ لیپیدی را کاهش دهد که با احتمال کاهش بیماری­های قلبی همراه است.fa_IR
dc.format.extent255
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علوم زیستی ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sport Biosciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2013.35044
dc.subjectفعال¬سازی آندوتلیالfa_IR
dc.subjectغذای پرچربfa_IR
dc.subjectمولکول چسبانfa_IR
dc.subjectآترواسکلروزfa_IR
dc.subjectنیمرخ لیپیدیfa_IR
dc.titleتأثیر تمرین هوازی طولانی مدت قبلی و مصرف غذای پرچرب بر مارکر التهابی مولکول چسبان عروقی و نیمرخ لیپیدی مردان غیرورزشکارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage133
dc.citation.epage153


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد